Home / Stiri financiare / Alro investeste 100 de milioane de euro pentru cresterea eficientei energetice

Alro investeste 100 de milioane de euro pentru cresterea eficientei energetice

vineri, 13 octombrie 2017

Alro, cel mai mare producator de aluminiu din Europa continentala (excluzând Rusia si Peninsula Scandinava), investeste 100 de milioane de euro pentru cresterea eficientei energetice si scaderea consumurilor specifice, implementând în acest sens conceptul 'Green Factory' ('Fabrica Verde'), a anuntat societatea, într-un comunicat de presa transmis joi AGERPRES.

'In ultimii 15 ani, am investit continuu in echipamente moderne, care au crescut nu doar productia, ci si eficienta operationala. In plus, programele noastre de cercetare ne-au ajutat sa atingem consumuri de energie si emisii cu mult mai reduse comparativ cu media industriei. Acum a venit momentul sa facem pasul urmator, sa diminuam suplimentar amprenta industriala, dar in acelasi timp sa continuam sa crestem productia de aluminiu cu valoare adaugata mare si foarte mare si sa ne consolidam pozitia pe piete sofisticate, precum industria aero sau cea auto', sustine Gheorghe Dobra, director general al Alro S.A.

Potrivit companiei, conceptul de 'Fabrica Verde' vizeaza folosirea tehnologiilor ecologice de ultima generatie, disponibile pe piata, care vor permite sa se produca aluminiu cu profitabilitate mare si foarte mare. In plus, acestea vor contribui la indeplinirea tintei Alro de apropiere de zero deseuri si zero emisii.

De altfel, planul de afaceri al societatii pentru perioada 2017 - 2021 previzioneaza investitii totale de peste 190 de milioane de dolari, din care mai mult de 100 de milioane de dolari pentru proiectele de crestere a eficientei energetice.

Detalii, pe Economica

31 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  joi, 14 decembrie 2017

  1 EUR = 4.6332 RON
  1 USD = 3.9185 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design