Home / Stiri financiare / Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza 1.000 de angajati, in loc de 2.000. CEO va ceda bisericile si terenurile de fotbal

Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza 1.000 de angajati, in loc de 2.000. CEO va ceda bisericile si terenurile de fotbal

luni, 20 martie 2017

Un numar de 1.000 de angajati vor fi disponibilizati la Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, în loc de 2.000 de salariati, cum prevedea planul initial de restructurare, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, ministrul Energiei, Toma Petcu, care a mentionat ca mai mult de jumatate sunt salariati în prag de pensionare. De asemenea, compania urmeaza sa îsi cedeze toate activele neperformante, de exemplu bisericile si terenurile de fotbal pentru care plateste impozite.

Complexul Energetic Oltenia are in prezent aproximativ 14.000 de angajati.

"Am analizat foarte bine acest plan de restructurare impreuna cu conducerea companiei atunci cand am venit la minister. Ni s-a parut putin exagerata disponibilizarea celor 2.000 de oameni asa cum a fost stabilit initial. Ar fi insemnat sa disponibilizam foarte multi oameni din zona de productie, acolo unde de fapt trebuie sa mentinem in continuare locurile de munca, mai ales ca sunt foarte multi specialisti si nupe care nu-i gasim foarte usor in acest domeniu”, a afirmat Petcu, pentru News.ro.

"Am stabilit ca cei 1.000 de oameni, asa cum am dat mandat sa se voteze in adunarea generala, sa fie in mod special oameni pensionabili, care sunt in pragul pensionarii si care oricum ar fi plecat", a completat el.


Detalii, pe Economica

34 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  vineri, 17 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6400 RON
  1 USD = 3.9322 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design