Home / Stiri financiare / Conflict intre abonamentul medical si asigurarea de sanatate. Ce spun asiguratorii si clinicile private

Conflict intre abonamentul medical si asigurarea de sanatate. Ce spun asiguratorii si clinicile private

luni, 17 iulie 2017

Asigurare sau abonament? Ultimul costa 60 de lei pe luna, asigurarea cam tot atât, poate usor mai mult în cazuri cu acoperire mai mare a evenimentului asigurat. Ambele sunt deductibile fiscal în limita a 400 de euro pe an. Asiguratorii spun ca viitorul este cel al asigurarilor de sanatate, dar ca abonamentul de sanatate are nevoie de reglementare deoarece acopera multe dintre serviciile oferite de asigurari. De cealalta parte, retelele private de sanatate mizeaza pe abonamentele medicale, dar nu refuza nici aportul asigurarii de sanatate.

Pentru ca pretul abonamentului nu acopera in totalitate riscurile la care se expune clientul si pe care spitalul privat se angajeaza ca le va acoperi, operatorul de servicii medicale gaseste subterfugii pentru a scadea din calitatea serviciilor pe care le oferea in declaratia initiala, spun asiguratorii si multe voci din domeniul protectieiv consumatorilor. Acestia sustin ca viitorul apartine asigurarilor, iar abonamentul medical trebuie reglementat pentru a redeveni ceea ce este de fapt: un abonament medical si nu o asigurare. In replica, Cristian Hotoboc, presedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED, spune ca asigurarile sunt complementare si pot coexista in sistem.

"Riscul de a se repeta in sectorul asigurarilor de sanatate experienta din domeniul asigurarilor RCA este foarte mare si consider ca trebuie o abordare responsabila din perspectiva nivelului de pret", a declarat Virgil Soncutean, membru al Comitetului de Directie al UNSAR - Uniunea Nationala a firmelor de asigurare. La randul sau, Mihai Popescu, CEO Ergo Asigurari, a spus ca "pana la urma abonamentul este un produs, deductibil, datorita rolului social, dar necesita reglementari in privinta continutului livrat de la o zi la o luna si de la orice serviciu la orice alt serviciu. Cu astfel de reglementari am fi mai aproape de rolul complementar dintre asigurarile si abonamentele de sanatate."


Detalii, pe Economica

17 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  luni, 20 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6469 RON
  1 USD = 3.9414 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design