Home / Stiri financiare / David Hay, AFI Europe: Acum este momentul ca dezvoltatorii internationali sa intre pe piata rezidentiala din Romania

David Hay, AFI Europe: Acum este momentul ca dezvoltatorii internationali sa intre pe piata rezidentiala din Romania

David Hay, AFI Europe: Acum este momentul ca dezvoltatorii internationali sa intre pe piata rezidentiala din Romania

Dezvoltatorii de birouri moderne din Bucuresti s-au orientat si spre piata de locuinte. Forte Partners a început constructia unui proiect cu peste 350 de locuinte, iar AFI Europe România se pregateste de valorificarea terenului Laromet, cumparat în urma cu zece ani, prin constructia de locuinte. Dezvoltatorii spun ca piata a fost prea mult timp dominata de afaceristii locali si ca e timpul ca lucurile sa se schimbe. 

Inainte de criza, dezvoltatori din Israel, Ungaria, Spania se inghesuiau si cumparau terenuri pentru proiecte rezidentiale in Bucuresti. O mica parte din proiectele lansate pe valul imobiliar au prins contur si au fost finalizate, iar altele au fost preluate de banci sau finalizate de alti investitori. 

Iar in timp de criza au prosperat afaceristii romani care au construit mii de locuinte, mici si la preturi care sa se incadreze in programul Prima Casa. 

Totusi, de cativa ani incoace, mai multi dezvoltatori care intrasera in "hibernare" pe timp de criza, au sapat fundatii pentru noi blocuri de apartamente. 

Cererea mare de locuinte le-a trezit interesul si marilor companii prezente pe piata locala. Cel mai recent exemplu este cel al AFI Europe Romania, care este in stadiu avansat de obtinere a autorizatiei de constructie pentru primele doua blocuri cu apartamente de pe terenul fostei fabrici Laromet din cartierul Bucurestii Noi.  

"Cred ca piata rezidentiala a fost dominata pana acum de dezvoltatori, mici, locali, care chiar au inteles piata mai bine decat marile companii multinationale sau investitori institutionali. Cred ca acum este momentul ca dezvoltatorii internationali sa intre pe piata, sa stabileasca standarede care deja exista pe segmenele de birouri si retail", spune David Hay, directorul general al AFI Europe Romania. 


Detalii, pe Economica

vineri, 22 septembrie 2017, 460 afisari

Curs BNR miercuri, 24 aprilie 2024

1 EUR4.9761 RON
1 USD 4.6567 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Ianuarie Februarie Martie
Euro 4,9748 4,9748 4,9709
USD 4,5640 4,6097 4,5735

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.6873 RON
la ING Bank Romania
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile