Home / Stiri financiare / Doua grupuri mari pe carbune au fost avariate, Portile de Fier si Cernavoda produc sub parametri, dar Romania exporta masiv curent

Doua grupuri mari pe carbune au fost avariate, Portile de Fier si Cernavoda produc sub parametri, dar Romania exporta masiv curent

joi, 12 ianuarie 2017

Doua grupuri mari ale termocentralei pe lignit de la Turceni au fost oprite din cauza unui accident, iar hidrocentrala de Portile de fier si centrala nucleara de la Cernavoda functioneaza sub parametri. Toate se întâmpla pe fondul celor mai mari consumuri de energie electrica din ultimii ani, dar si pe fondul unor exporturi masive.

Doua grupuri de 330 MW de la termocentrala Turceni, care, impreuna, asigura circa 7% din consumul national au fost oprite, ieri si azi, potrivit datelor Transelectrica. Oprirea a fost generata de accidente, si nu de lipsa carbunelui, din declaratiile oficiale.. Desi, ministrul energiei, Toma Petcu, adeclarat pentru Investenergy.ro ca de vina ar fi benzile transportoare ale carbunelui, care au inghetat si "unele probleme tehnice", in datele Transelectrica, la detaliile averiei se specifica "reparatii cazan". Cele doua grupuri ar trebui repornite maine, respectiv poimaine noapte, la orele 24.00.

Tot potrivit datelor Transelectrica, nici centrala nucleara de la Cernavoda nu functioneaza la capacitate maxima, si nu o va face nici maine. Fiecare dintre cele doua unitati functioneaza la o putere orara mai mica. La ora 13.30, centrala furniza doar 1.307 MW, fata de cei 1.412 MW, putere maxima. Oricum, noaptea trecuta, un grup al centralei a fost oprit, din cauza unei interventii tehnice la unul dintre generatoare, care ar urma sa nu mai declanseze (sa se opreasca), in cazul in care apar probleme la liniile de transport, asa cum s-a mai intamplat de doua ori in ultimele luni.


Detalii, pe Economica

58 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  vineri, 17 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6400 RON
  1 USD = 3.9322 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design