Home / Stiri financiare / Dublu standard de calitate a alimentelor: In Romania s-au facut teste pe produse inca din 2011

Dublu standard de calitate a alimentelor: In Romania s-au facut teste pe produse inca din 2011

luni, 17 iulie 2017

Problema alimentelor care ar fi mai proaste în Estul Europei fata de Vest a fost ridicata, inclusiv de România, înca de acum aproximativ sase ani. Un raport realizat de catre Agentia pentru Agricultura a SUA indica inclusiv faptul ca Asociatia Consumatorilor din Slovacia a facut atunci teste pe produse din opt state membre, inclusiv tara noastra.

Aflata acum in faza analizelor de laborator, ancheta din Romania referitoare la posibilul dublu standard de calitate a produselor alimentare din Estul si Vestul Europei completeaza de fapt o alta analiza realizata la initiativa Asociatiei Consumatorilor din Slovacia, in aprilie 2011. Atunci, Asociatia a pretins ca majoritatea corporatiilor din industria alimentara si a bauturilor realizeaza produse de calitate diferita pe care le comercializeaza in mai multe state UE sub aceleasi branduri. Mai mult, pentru a-si proba ipoteza, Asociatia a efectuat si teste pe alimente cumparate din magazine din opt state membre respectiv Germania, Austria, Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Cehia. Printre produsele analizate se numara  Coca-Cola, cafeaua Tchibo si ciocolata Milka. "Dintre toate produsele testate, doar Milka a fost de o calitate identica in toate cele opt state membre", se arata intrun raport realizat de catre Agentia pentru Agricultura a SUA (USDA) care face referire inclusiv la intrebarea formala ridicata de un europarlamentar roman care cerea o pozitie pe aceasta tema Comisiei Europene.

Detalii, pe Economica

29 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  luni, 20 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6469 RON
  1 USD = 3.9414 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design