Home / Stiri financiare / Lista autostrazilor care se opresc inainte sa inceapa din cauza contestatiilor, amanarilor sau suspendarilor de licitatii

Lista autostrazilor care se opresc inainte sa inceapa din cauza contestatiilor, amanarilor sau suspendarilor de licitatii

marti, 10 ianuarie 2017

Valul de licitatii lansate de Compania de Autostrazi în ultimele luni din 2016 se izbeste de tot felul de obstacole, de la contestatii, amânari sau chiar suspendari. Printre proiectele afectate se numara Autostrada Craiova-Pitesti si lotul Târgu Mures-Ungheni din Autostrada Transilvania. Probleme sunt si cu lotul 5 din Autostrada Comarnic-Brasov, scos la licitatie înca din vara anului 2015.

ECONOMICA.NET prezinta in ce stadiu se afla procedurile de achizitii pentru soselele de mare viteza.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat in ultimul trimestru al anului trecut sapte licitatii pentru studii de fezabilitate si proiectari de autostrazi/drumuri expres si doua pentru executie lucrari.

Cel mai scump proiect din valul lansat in 2016 vizeaza constructia lotului Targu Mures-Ungheni din Autostrada Transilvania. Cu o valoare estimata de 285 milioane de lei, contractul pentru aceasta bucata de autostrada a fost relicitat in octombrie. Asta dupa ce fostul constructor trimisese notificare de reziliere la inceputul anului trecut.

Licitatia pentru acest lot a fost contestata inca din fasa. In noiembrie, italienii de la Astaldi au depus contestatie cu privire documentatia de atribuire la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Contestatia Astaldi a fost partial acceptata, asa ca pe 16 noiembrie a fost suspendata procedura.

In urma contestatiei Astaldi, CNSC a mai decis ca pentru ridicarea suspendarii, CNAIR trebuie sa adopte masuri de remediere a documentatiei. Ulterior, suspendarea a fost ridicata iar noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie, potrivit informatiilor de pe forumul de infrastructura ForumPeUndeMerg.ro. Astaldi a atacat insa decizia in instanta, potrivit unui dosar inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti pe 19 decembrie. Primul termen in acest dosar a fost stabilit pentru 9 ianuarie.

Detalii, pe Economica

39 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  marti, 21 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6551 RON
  1 USD = 3.9650 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design