Home / Stiri financiare / Painea romaneasca ar putea ajunge pe mesele arabilor

Painea romaneasca ar putea ajunge pe mesele arabilor

miercuri, 15 noiembrie 2017

O delegatie din România a fost alaturi de comisarul european pentru agricultura Phil Hogan în Arabia Saudita si Iran pentru a promova produsele de morarit si panificatie din tara noastra. Cele doua state ar putea importa de la noi faina si produse de panificatie.

Painea romaneasca ar putea ajunge pe mesele din lumea araba, cateva zeci de companii din Arabia Saudita si Iran manifestandu-si interesul de a importa, urmare a participarii Asociatiei Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania - ANAMOB la o misiune economica in cele doua state.

Asociatia a fost singura din Romania care s-a alaturat comisarului european pentru agricultura Phil Hogan si altor peste 50 de companii si asociatii europene intr-o vizita menita sa promoveze produsele agricole europene pe cele doua piete. Misiunea a avut loc in perioada 7-9 noiembrie in Arabia Saudita si 10-13 noiembrie in Iran. Astfel de misiuni au mai fost anul acesta in Canada, Columbia, Mexic, Vietnam, Indonezia, China si Japonia.

"Aceasta misiune economica face parte dintr-o serie de misiuni pe care comisarul european le face anual pentru deschiderea pietelor pentru produsele agricole din Europa. Pentru noi nu este prima astfel de misiune.Am fost selectati sa facem parte din aceasta delegatie", a declarat pentru ECONOMICA.NET Viorel Marin, presedintele ANAMOB.

Potrivit acestuia, delegatia din Romania a prezentat arabilor, cu scopul de a exporta, tot ce inseamna produse de morarit, adica toate tipurile de faina, de cereale,  produse de panificatie, in special congelate, si produse de patiserie proaspata sau congelata.

Detalii, pe Economica

9 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  vineri, 17 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6400 RON
  1 USD = 3.9322 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design