Home / Stiri financiare / Recomandari pentru populatie in vederea prevenirii unor posibile toxiinfectii alimentare, in perioada Sarbatorilor de iarna

Recomandari pentru populatie in vederea prevenirii unor posibile toxiinfectii alimentare, in perioada Sarbatorilor de iarna

joi, 07 decembrie 2017

Specialistii veterinari recomanda populatiei sa cumpere carne de porc si preparate obtinute din aceasta numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar, pentru evitarea unor posibile toxiinfectii alimentare sau infestarii cu parazitul Trichinella, avertizând totodata ca vânzarea carnii de porc neexpertizata sanitar veterinar se sanctioneaza cu amenzi cuprinse între 20.000 si 40.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), controalele specifice perioadei sarbatorilor de iarna in targurile de animale, piete si unitati agroalimentare au demarat in data de 4 decembrie si se vor derula pana pe 8 ianuarie 2018.

De asemenea, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti a dispus intensificarea controalelor pe teritoriul municipiului Bucuresti la unitatile care receptioneaza, depoziteaza, transporta, prelucreaza si comercializeaza produse alimentare de origine animala si non-animala si sanctionarea oricarei abateri de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

'O atentie sporita va fi acordata constientizarii populatiei asupra necesitatii efectuarii examenului trichineloscopic pentru depistarea Trichinella spp. in carnea provenita de la porcii crescuti in gospodariile populatiei si in carnea provenita de la vanatul salbatic impuscat, destinata numai pentru consumul propriu, in scopul prevenirii cazurilor de imbolnavire', se mentioneaza intr-un comunicat al DSVSA Bucuresti.

Pentru municipiul Bucuresti, in perioada 15 - 30 decembrie 2017 (exceptie 25 si decembrie 2017), DSVSA Bucuresti asigura un program de lucru pentru efectuarea examenului trichineloscopic de catre personalul sanitar veterinar in trei locatii, respectiv LSVSA Bucuresti, str. Ilioara. nr. 16Y, sector 3, in fiecare zi lucratoare de luni pana vineri in intervalul orar 8:30 - 15:30; DSVSA Bucuresti, str. Ilioara, nr. 16Y. Sector 3 (locatie adiacenta arhivei) incepand cu data de 15 decembrie 2017 si Piata Progresul, sector 4, incepand tot cu data de 15 decembrie 2017. Programul de functionare pentru aceste doua puncte de lucru este de luni pana vineri, intre orele 9:00 -17:30, iar in zilele de sambata si duminica, intre 9:30 - 16:30.


Detalii, pe Economica

13 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  joi, 14 decembrie 2017

  1 EUR = 4.6332 RON
  1 USD = 3.9185 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design