Home / Stiri financiare / Reuters: Visul transilvanean, antidotul lui Juncker pentru cosmarul Brexitului

Reuters: Visul transilvanean, antidotul lui Juncker pentru cosmarul Brexitului

joi, 14 septembrie 2017

Transilvania nu este ideea tuturor pentru un weekend distractiv pentru a uita un divort dureros, dar exact acest lucru le-a prescris presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, liderilor UE pentru a trece peste tristetea Brexit, scrie Reuters, explicând motivele pentru care liderul Executivului UE a propus organizarea unui summit la Sibiu.

Sibiu, pitorescul oras istoric al etnicilor germani din Romania, ar fi exact locul unde cei 27 de lideri ramasi in UE isi vor afisa public unitatea sambata, 30 martie 2019, le-a spus liderul CE europarlamentarilor miercuri, in discursul sau anual despre starea Uniunii.

Propunerea sa, pentru un bloc mai unit, fara Marea Britanie, este privita cu scepticism de multe guverne. Dar seful Executivului UE a calculat ca extinderea Zonei euro si aprofundarea cooperarii pot castiga sustinerea Angelei Merkel si a lui Emmanuel Macron, liderii puterilor fondatoarea Franta si Germania. De asemenea, poate reduce diviziunile cu membrii mai noi si mai saraci, din est.

Mentionarea Brexitului a fost primita cu urale din partea mebrilor UKIP de la Strasbourg. Ei s-au strambat cand Juncker a avertizat ca britanicii vor regreta in curand iesirea si au dat asigurari ca UKIP asteaata cu nerabdare weekendul de peste 18 luni, cand va sarbatori "eliberarea" Marii Britanii de ceea ce numesc "dictatul" UE de la Bruxelles.

Insa consilierii spun ca Juncker crede ca multi dintre ceilalti 440 de milioane de europeni vor intelege, cu adevarat faptul ca a doua economie din blocul comunitar pleaca atunci cand se va intampla acest lucru.

Iar pentru a-i linisti in ceea ce Juncker a descries drept "un moment foarte trist si tragic", liderii lor ar trebui sa planuiasca o intalnire in Romania, unul dintre membrii cei mai noi si mai saraci, care va detine, de altfel, presedintia prin rotatie a UE la inceputul lui 2019.

Detalii, pe Economica

27 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  luni, 20 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6469 RON
  1 USD = 3.9414 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design