Home / Stiri financiare / Romania a lansat apeluri de aproximativ 18,7 miliarde de euro, echivalentul a 67% din alocarea totala a programelor MDRAPFE

Romania a lansat apeluri de aproximativ 18,7 miliarde de euro, echivalentul a 67% din alocarea totala a programelor MDRAPFE

joi, 12 octombrie 2017

România a lansat apeluri de aproximativ 18,7 miliarde de euro, echivalentul a 67% din alocarea totala aferenta programelor gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, remis miercuri AGERPRES, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, s-a intalnit, miercuri seara, cu comisarul european pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune, Marianne Thyssen. Discutiile au vizat implementarea in Romania a programelor aferente Fondului Social European 2014-2020 - cea mai semnificativa resursa financiara europeana privind politicile de sustinere pentru capitalul uman.

'In cursul intalnirii, participantii au analizat evolutia apelurilor de finantare si contractarii fondurilor, partea romana subliniind ca au fost lansate apeluri de aproximativ 18,7 miliarde euro, echivalentul a 67% din alocarea totala aferenta programelor gestionate de MDRAPFE', se spune in comunicat.

In ceea ce priveste Fondul Social European, coordonat de comisarul Marianne Thyssen, reprezentantii MDRAPFE au aratat ca, prin Programul Operational Capital Uman, au fost lansate spre consultare, pana la finalul lunii septembrie, 35 de Ghiduri ale Solicitantului in valoare de 2,16 miliarde de euro.

De asemenea, au fost lansate 28 de apeluri de proiecte, dintre care 15 apeluri in valoare de 1,42 miliarde de euro (28% din alocarea totala a programului) au fost lansate numai in cursul anului 2017.

'Investitia in oameni este cea mai importanta investitie pe care o putem face pentru a raspunde nevoilor viitoare ale pietei muncii si, din acest punct de vedere, ne-am concentrat pe lansarea, prin Programul Operational Capital Uman, a cat mai multor linii de finantare dar si pe semnarea contractelor de finantare', a afirmat, in cadrul intalnirii, Rovana Plumb.


Detalii, pe Economica

22 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  joi, 14 decembrie 2017

  1 EUR = 4.6332 RON
  1 USD = 3.9185 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design