Home / Stiri financiare / Senatul a adoptat legea care instituie programul de finantare Start-up Nation Romania

Senatul a adoptat legea care instituie programul de finantare Start-up Nation Romania

marti, 21 martie 2017

Plenul Senatului a adoptat, cu 108 voturi pentru, proiectul de lege privind aprobarea OUG 10/2017 pentru stimularea înfiintarii de noi întreprinderi mici si mijlocii. Ordonanta instituie programul Start-up Nation Romania, prin care se poate acorda un ajutor de minimis în suma maxima de 200.000 de lei pe beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim anual de 10.000 de beneficiari.

In cadrul dezbaterilor, senatorul PSD Titus Corlatean a subliniat ca masurile stabilite prin ordonanta sunt prevazute in programul de guvernare si vizeaza crearea de noi locuri de munca pentru tineri.

'Este un punct important in programul de guvernare pe care PSD, impreuna cu aliatii din ALDE, si l-au propus. A fost validat prin vot, a fost prezentat in programul de guvernare, votat in Parlamentul Romaniei si astfel este pus in practica, deci este un angajament politic. (...) Cei 40.000 de tineri carora le este adresat acest program, cu aproximativ 40.000 de euro finantare pentru fiecare din afacerile pe care le-ar promova, daca vor implica macar doua locuri de munca create, daca nu trei, asta inseamna 80.000 - 120.000 de locuri de munca pentru tineri, ceea ce ar fi un lucru foarte important. Eu cred ca merita sustinut acest proiect', a afirmat Corlatean, in plenul Senatului.

Senatorul PNL Carmen Harau a anuntat ca si liberalii vor vota legea, insa a atras atentia ca succesul sau esecul acestui program depinde de normele de aplicare a legii.


Detalii, pe Economica

37 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  vineri, 17 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6400 RON
  1 USD = 3.9322 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design