Home / Stiri financiare / Angajatii centrului IT al Deutsche Bank din Bucuresti lucreaza o zi pe saptamana de acasa. Seful companiei: Nevoia de spatiu s-a redus cu 15%

Angajatii centrului IT al Deutsche Bank din Bucuresti lucreaza o zi pe saptamana de acasa. Seful companiei: Nevoia de spatiu s-a redus cu 15%

Angajatii centrului IT al Deutsche Bank din Bucuresti lucreaza o zi pe saptamana de acasa. Seful companiei: Nevoia de spatiu s-a redus cu 15%

De doi ani, angajatii centrului IT al Deutshe Bank din Bucuresti lucreaza de acasa. Seful companiei, Marian Popa, spune ca a redus astfel nevoia de spatiu si atrage atentia dezvoltatorilor ca aparitia tehnologiilor vor schimba viitorul "mult mai dramatic" decât crede lumea, cu impact si asupra pietei imobiliare. 

DB Global Technology este centrul de tehnologie din Bucuresti al Deutsche Bank, care astazi numara 1.000 de angajati. Compania a inchiriat cinci etaje, cu o suprafata de 13.000 de mp in cadrul BOB Tower din Pipera, detinut de Globalworth. Iar de doi ani, angajatii lucreaza o zi pe saptamana de acasa. Rezulatele? 

"Tehnologia a ajuns la un nivel la care poti munci de oriunde, iar acest lucru nu este o problema. Companiile isi vor schimba modul de gandire in ceea ce priveste munca la birou. Noi de exemplu, am introdus lucrul o zi pe saptamana de acasa si facem acest lucru de doi ani. Intr-o luna, nevoia de spatiu a scazut cu 15%", a declarat Marian Popa, directorul general al DB Global Technology Romania, in cadrul evenimentului Investment Briefing, organizat de Bucharest Real Estate Club. 

Acesta mai spune ca o mare parte din bugetul unei companii se duce pe inchirierea spatiilor de birouri. Spre exemplu, in cazul firmelor care activeaza in domeniul serviciilor, 70% din buget este alocat cheltuielilor de personal, 20% pentru facilitati si 10% pentru orice alte cheltuieli, precum cafea sau divertisment. 

"Daca vrei sa faci reduceri de costuri, te duci la cifrele mari, iar bugetul pentru facilitati este destul de mare", mai spune Popa, asta in conditiile in care firmele sunt nevoite sa inchirieze suprafete de birouri mai mari, pe perioade mai lungi de timp, fara sa stie exact care va fi necesarul de personal in viitor. 

Costurile de ocupare a spatiilor per angajat pornesc de la circa 175 – 180 de euro/ luna in zone precum Sud, Est sau Pipera Nord si pot chiar depasi pragul de 500 de euro/ luna pentru angajatii care lucreaza in CBD (Piata Victoriei – Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle), arata o analiza recenta realizata de compania de consultanta Cushman & Wakefield Echinox. 

Analiza a tinut cont de costurile cu chiria, taxa pentru servicii (service charge), costurile operationale (apa, electricitate, internet, consumabile, curatenie, servicii de receptie), dar si de costurile cu amenajarea si mobilarea spatiului, amortizate intr-o perioada de cinci ani - durata medie a unui contract de inchiriere in piata spatiilor de birouri din Bucuresti.

Detalii, pe Economica

joi, 08 noiembrie 2018, 123 afisari

Curs BNR vineri, 19 aprilie 2019

1 EUR4.7607 RON
1 USD 4.2327 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Ianuarie Februarie Martie
Euro 4,7037 4,7478 4,7538
USD 4,1179 4,1823 4,2042

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7985 RON
la Garanti Bank
1 USD = 4.2647 RON
la Banca Romaneasca
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile