Home / CAEN rev. 2 / Coduri CAEN Secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehicolelor şi motocicletelor

Coduri CAEN Secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehicolelor şi motocicletelor

Ce se cuprinde in Coduri CAEN Secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehicolelor şi motocicletelor ?

Această secţiune include comerţul cu ridicata şi cu amănuntul (adică vânzarea fără transformare) a oricărui tip de mărfuri şi prestarea serviciilor auxiliare vânzării mărfurilor. Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul sunt etapele finale ale distribuirii mărfurilor. În această secţiune este inclusă şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor. Vânzarea fără transformare este considerată aceea care include operaţiile obişnuite (manipulările) asociate comerţului, de  exemplu sortarea, trierea şi asamblarea mărfurilor, mixarea (amestecarea) bunurilor (de exemplu vin sau nisip), îmbutelierea (cu sau fără curăţarea în prealabil a sticlelor), ambalarea, porţionarea şi reambalarea pentru distribuirea în loturi mai mici, depozitarea (fie că implică ori nu refrigerare sau congelare); curăţarea şi uscarea produselor agricole; tăierea panourilor din lemn  sau a tablei, ca activităţi secundare.

Diviziunea 45 include toate activităţile privind  vânzarea şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, în timp ce diviziunile 46 şi 47 includ toate celelalte activităţi comerciale. Distincţia între diviziunea 46 (comerţ cu ridicata) şi diviziunea 47 (comerţ cu amănuntul) se bazează pe tipul de client predominant. Vânzarea cu ridicata este revânzarea (vânzare fără transformare) bunurilor noi şi a celor folosite, către comercianţii cu amănuntul, către utilizatorii industriali, comerciali sau profesionali, ori către alţi vânzători cu ridicata ce activează ca agenţi sau brokeri în cumpărarea mărfii pentru ei, sau pentru vânzarea mărfii către alte persoane sau firme. Principalele tipuri de activităţi incluse sunt cele desfăşurate de comercianţii cu ridicata, adică acei care îşi însuşesc titlul asupra mărfii pe care o vând, cum ar fi: vânzătorii cu ridicata sau misiţii; distribuitorii industriali; exportatorii, importatorii şi asociaţiile cooperatiste de achiziţie; sucursalele şi birourile comerciale (dar nu magazinele pentru desfacerea cu amănuntul) ce sunt menţinute de unităţile industriale sau miniere, separat de locurile de producţie respective, în scopul de a desfăşura activităţi de marketing legate de produsele lor şi care nu se limitează doar la preluarea de comenzi ce urmează a fi onorate prin expediţie directă de la uzinele sau minele respective. Sunt incluşi, de asemenea, brokerii de mărfuri şi bunuri de consum, comercianţii cu comision, agenţii comerciali şi asamblorii, cumpărătorii de mărfuri în vrac şi asociaţiile cooperatiste angajate în desfacerea pe piaţă a produselor agricole. Vânzătorii cu ridicata, adeseori asamblează fizic, sortează şi triază mărfurile aflate în loturi mari, porţionează, reambalează şi redistribuie în loturi mai mici, de  exemplu produse farmaceutice; depozitează, refrigerează, livrează şi instalează bunuri, se angajează în activităţi promoţionale pentru clienţii lor şi proiectează etichete.

Comerţul cu amănuntul este revânzarea (vânzarea fără transformare) de mărfuri noi şi folosite, către publicul general, pentru consum şi  utilizare personală sau  în gospodărie, prin: magazine, supermagazine, standuri, case de comenzi prin poştă, vânzători ambulanţi, cooperative de consum, case de licitaţie etc.

Majoritatea comercianţilor cu amănuntul preiau titlul de proprietate asupra mărfurilor pe care le vând, dar unii acţionează ca agenţi pentru un mandatar şi vând în consignaţie sau pe bază de comision.

Cuprins Coduri CAEN Secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehicolelor şi motocicletelor

Curs BNR luni, 28 septembrie 2020

1 EUR4.8705 RON
1 USD 4.1828 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iunie Iulie August
Euro 4,8393 4,8380 4,8372
USD 4,2965 4,2239 4,0881

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.8130 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.1070 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 08.11
Curs valutar banci

Convertor valutar banci