Home / Stiri financiare / Cardurile UnionPay acceptate la terminalele POS ale Alpha Bank Romania

Cardurile UnionPay acceptate la terminalele POS ale Alpha Bank Romania

Cardurile UnionPay

Alpha Bank devine prima banca din Romania care isi extinde serviciile prin acceptarea cardurilor UnionPay la terminalele POS.

Alpha Bank Romania si UnionPay International (UPI) anunta ca detinatorii de carduri UnionPay din intreaga lume pot utiliza acum cardurile la terminalele POS din reteaua de acceptare Alpha Bank. Prin acest acord, Alpha Bank Romania devine prima banca din tara care accepta carduri UnionPay la terminalele POS.

Acesta este o extindere a acordului anterior din mai 2019 dintre Alpha Bank Romania si UnionPay, prin care cardurile UnionPay erau acceptate in reteaua de ATM-uri a Bancii. Acum, detinatorii de carduri UnionPay pot nu doar sa retraga numerar de la ATM-urile Alpha Bank, ci sa si efectueze plati in peste 4.000 de locatii ale comerciantilor din Romania.

Cu peste 8 miliarde de carduri emise in total in 61 de tari si regiuni din intreaga lume, UnionPay deserveste acum cea mai mare baza de detinatori de carduri. In prezent, 15 din cele 17 tari si regiuni din Europa Centrala si de Est accepta cardurile UnionPay.

„Fiind prima banca internationala care a lansat operatiuni in Romania, Alpha Bank este un jucator major in domeniul platilor si este partenerul nostru valoros pe piata locala. Suntem foarte fericiti sa lansam serviciul de acceptare la ATM, urmat de serviciul de acceptare la POS impreuna cu Alpha Bank Romania. Aceasta realizare va fi in beneficiul detinatorilor nostri de carduri si va imbunatati capacitatea serviciilor comerciantilor locali, oferite clientilor UnionPay”, a declarat Wenhui Yang, Directorul General al Sucursalei Europene a UnionPay International.

„Suntem onorati sa fim primul partener bancar din Romania al UnionPay, organizatie prezenta in majoritatea tarilor din Europa. In acelasi timp, suntem incantati sa oferim servicii cu valoare adaugata comerciantilor locali si sa contribuim la sporirea atractivitatii destinatiilor romanesti. Acum, orice comerciant detinator al unui POS de la Alpha Bank Romania poate accepta imediat tranzactii sigure si convenabile de la posesorii de carduri UnionPay”, a declarat Dl. Cristian Dragos, Vicepresedinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

Punand evolutia in centrul valorilor sale, Alpha Bank Romania continua sa isi consolideze pozitia pe piata platilor, in linie cu tendintele globale, raspunzand cererii din ce in ce mai ridicate pentru solutii de plata digitale.

miercuri, 30 septembrie 2020, 182 afisari

Curs BNR miercuri, 19 ianuarie 2022

1 EUR4.9447 RON
1 USD 4.3575 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,9481 4,9488 4,9489
USD 4,2662 4,3345 4,3789

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.8890 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.2960 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.03
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile