Home / Stiri financiare / CE Oltenia ar putea imprumuta 1,1 miliarde de lei de la Trezorerie ca sa plateasca certificatele de carbon

CE Oltenia ar putea imprumuta 1,1 miliarde de lei de la Trezorerie ca sa plateasca certificatele de carbon

CE Oltenia ar putea imprumuta 1,1 miliarde de lei de la Trezorerie ca sa plateasca certificatele de carbon

Un nou plan de rezerva pentru ajutorarea pe termen scurt a Coplexului Energetic Oltenia: credit de la stat. Planul apartine echipei Ministerului Energiei din Guvernul Dancila si nu se stie daca va fi acceptat de noul Guvern.

Ministerul Energiei a elaborat, zilele trecute, un nou plan pentru ajutorarea Complexului Energetic Oltenia, companie care este extreme de afectata de cresterea costurilor cu certificatele de emisii. Potrivit unort surse apropiate situatiei solutia Ministerului (a echipei din Guvernul Dancila) este ca societatea sa acceseze un credit, in suma de 1,1 miliarde de lei, de la Trezoreria Statului, care sa fie rambursabil esalonat, in perioada 2020-2026.

Nu se stie inca daca banii vor fi folositi pentru achizitionarea certifiacatelor de emisii pentru acest an (CEO are de plata circa 1,6 miliarde de lei, primavara viitoare) sau daca vor fi folositi si pentru rambursarea unei parti a creditului de 500 de milioane de lei luat tot in acest scop in acest an.

Ramane de vazut daca noul Guvern Orban va fi de acord cu aest sprijin.

Virgil Popescu, noul ministru al Economiei (si Energiei) in Guvernul PNL a declarat ca nu este de acord cu schema de sprijin despre care am scris mai demult, gandita de actualul Guvern pentru Complexul Energetic Oltenia.

"Nu am fost de acord cu socializarea costurilor de CO2 pentru productia pe carbune, poate ar trebui o schema de ajutor pentru investitii. Stiu ca exista o schema la Minister, ca CEO sa investeasca in regenerabile, Craiova sa treaca pe gaze", a declarant Popescu, la audierile din Parlament.

Detalii, pe Economica

marti, 05 noiembrie 2019, 90 afisari

Curs BNR vineri, 21 februarie 2020

1 EUR4.8026 RON
1 USD 4.4462 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Noiembrie Decembrie Ianuarie
Euro 4,7683 4,7773 4,7785
USD 4,3139 4,2987 4,3059

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7710 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.4030 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile