Home / Stiri financiare / Cele doua societati de asigurari Ergo din Romania vor fuziona, probabil, cu subsidiara Euroins. Tranzactia se va finaliza la sfarsitul lui 2020

Cele doua societati de asigurari Ergo din Romania vor fuziona, probabil, cu subsidiara Euroins. Tranzactia se va finaliza la sfarsitul lui 2020

Cele doua societati de asigurari Ergo din Romania vor fuziona, probabil, cu subsidiara Euroins. Tranzactia se va finaliza la sfarsitul lui 2020

În contextul mai larg al restructurarii Ergo Insurance din Germania cele doua subsidiare Ergo din România, de asigurari generale si de asigurari de viata, fac obiectul unui acord de vânzare între asiguratorul german si bulgarii de la Eurohold, prin Euroins Insurance Group. Tranzactia fiind realizata de grupul din Bulgaria va itera probabil o fuziune a societatilor Ergo din România cu Euroins, dupa cum spun surse din piata asigurarilor. Finalul acesteia va fi la sfârsitul lui 2020.

Dupa ce Eurohold Bulgaria a anuntat ca va prelua patru companii de asigurari detinute de asiguratorul german Ergo in Romania, Cehia si Belarus, discutiile converg acum spre o posibila fuziune a Euroins Romania cu cele doua societati Ergo prezente pe piata noastra, fuziune care nu se va incheia mai devreme de finalul anului viitor, dupa cum spun surse din piata asigurarilor. Cu atat mai mult cu cat activele societatilor Ergo Romania sunt mai mari decat ale Euroins Romania.

Achizitiile si investitiile puternice ale grupului german de asigurari in China si India au determinat iesirea Ergo Insurance din Rusia, Slovenia, Ungaria, Croatia, Cehia, Belarus, Romania si mai nou, Turcia. Grupul german de asigurari va ramane prezent in Polonia (care are afaceri de circa un miliard de euro, adica la jumatate fata de intreaga piata din Romania si de 21 de ori mai mult decat afacerile din Romania), Tarile Baltice si Grecia sustin sursele citate.

Cele doua companii detinute de Ergo in Romania au inregistrat in 2017 o crestere spectaculoasa de 48%, ajungand la prime totale pe asigurari de viata si generale de 46,8 milioane euro. In plus, ambele companii au fost pe profit cu un rezultat net de peste 500.000 de euro. Anul trecut a fost si primul an in care divizia de viata a Ergo a intrat pe profit, in 2016 fiind pe breakeven. Totusi, in comparatie cu afacerile totale ale Ergo la nivel global, businessul din Romania este mic si reprezinta doar 0,3% din subscrierile totale ale grupului german.

Miscarile din ultimii doi ani ai asiguratorului german Ergo, vanzarea subsidiarelor detinute de acesta in 13 tari te duce cu gandul ca cel mai mare reasigurator al lumii, Munich Re vrea sa vanda Ergo, principala sa societate de asigurare la nivel mondial. Dar, dupa cum a explicat directorul executiv al Munich Re, Joachim Wenning, citat de reuters.com, reasiguratorul nu doreste acest lucru.

Detalii, pe Economica

miercuri, 15 mai 2019, 196 afisari

Curs BNR vineri, 10 iulie 2020

1 EUR4.8418 RON
1 USD 4.2893 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Aprilie Mai Iunie
Euro 4,8342 4,8365 4,8393
USD 4,4469 4,4398 4,2965

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7770 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.2040 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile