Home / Stiri financiare / Comisarul Pierre Moscovici are in vedere sanctiuni impotriva paradisurilor fiscale

Comisarul Pierre Moscovici are in vedere sanctiuni impotriva paradisurilor fiscale

Comisarul Pierre Moscovici are in vedere sanctiuni impotriva paradisurilor fiscale

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, vrea sa fie adoptate sanctiuni împotriva celor noua state care se afla pe lista neagra a paradisurilor fiscale adoptata de Uniunea Europeana si solicita mai multa transparenta cu privire la angajamentele asumate de cele 55 de state aflate pe lista gri, informeaza AFP.

"Am solicitat sa existe sanctiuni impotriva tarilor de pe lista neagra', a declarat luni Pierre Moscovici pentru postul de televiziune France 2, adaugand ca ar dori ca 'fondurile din bugetul UE sau din bancile publice europene sa nu mai treaca prin circuitele financiare ale tarilor care sunt considerate drept paradisuri fiscale'. Pierre Moscovici a precizat ca bancile publice europene vizate sunt Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). 'Vom propune acest lucru in saptamanile urmatoare', a subliniat Moscovici.

La finele lunii trecute, Uniunea Europeana a scos de pe lista neagra a paradisurilor fiscale opt state, printre care si Panama, la doar doua luni dupa ce a pus la punct o astfel de lista. In schimb, cele opt state vor ramane supuse unei supravegheri stricte dupa ce au fost trecute pe ' lista gri', care cuprinde jurisdictiile care s-au angajat sa isi imbunatateasca practicile in materie de fiscalitate si care fac obiectul unei supravegheri stricte.

'Am cerut ministerelor de Finante din UE sa faca publice si transparente angajamentele asumate', a repetat Pierre Moscovici, pentru care 'transparenta este cea mai buna arma in lupta impotriva fraudei si evaziunii fiscale'.


Detalii, pe Economica

marti, 13 februarie 2018, 73 afisari

Curs BNR vineri, 16 noiembrie 2018

1 EUR4.6639 RON
1 USD 4.1179 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,6437 4,6466 4,6651
USD 4,0189 3,9848 4,0609

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6940 RON
la Patria Bank
1 USD = 4.1201 RON
la Banca Romaneasca
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile