Home / Stiri financiare / Dosar Belina: avocatii vor sa demonstreze ca la Belina este o doar o balta de peste: Pe acolo nu trec vapoare

Dosar Belina: avocatii vor sa demonstreze ca la Belina este o doar o balta de peste: Pe acolo nu trec vapoare

Dosar Belina: avocatii vor sa demonstreze ca la Belina este o doar o balta de peste: Pe acolo nu trec vapoare

Tribunalul Bucuresti a început marti audierile în dosarul Belina, în care Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltarii, este acuzata de abuz în serviciu.

La inceputul procesului, avocatul care il apara pe Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a cerut ca instanta sa admita ca proba la dosar o cercetare la fata locului unde se gaseste Insula Belina si Bratul Pavel, sustinand ca de fapt acolo este doar "o balta" de crestere a pestelui si nu un brat al Dunarii, asa cum sustine DNA, unul din argumente fiind ca "pe acolo nu trec vapoare".

"Domnule presedinte, va solicit o proba atipica in penal - o cercetare locala. Din rechizitoriu, amplificat de presa, se acrediteaza ideea ca un brat al Dunarii si o insula au fost inchiriate catre societatea Tel Drum. Vreau o cercetare locala, sa realizati ce este acolo - o balta pentru cresterea pestelui. Din rechizitoriu emana ideea ca Tel Drum a preluat Bratul Pavel si Insula Belina, dar Tel Drum detine doar 10 la suta din ce este acolo. Rechizitoriul sustine ca prin aceasta Hotarare de Guvern s-a creat un avantaj pentru societatea Tel Drum. Inainte de HG, Tel Drum avea doua contracte cu Apele Romane, ceea ce are si acum. Una e sa ai 10 la suta si sa nu te intrebe nimeni nimic si alta e sa fie un loc public. HG se refera la ce urma sa se amenajeze pe restul de 90 la suta. Acolo e o balta care poate sa fie orice. Rechizitoriul DNA spune ca e o albie minora pe unde curge Dunarea. Pe teoria asta, orice balta e albie minora a Dunarii, ceea ce este fals. Pe acolo nu trec vapoare. Fata de tot tam-tamul din presa, trebuie sa vedeti ce este acolo si veti cantari altfel dosarul", a spus avocatul.

Si avocata Flavia Teodosiu, care o reprezinta pe Sevil Shhaideh, a anuntat ca va cere efectuarea unei expertize la fata locului, insa solicitarea ei va fi discutata la un alt termen al procesului.

Prima care a dat o declaratie in dosar a fost Rodica Gusa, asistent registrator la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, urmata de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal la aceeasi institutie.

Una din acuzatiile DNA se refera la faptul ca cele doua functionare, sub pretextul indreptarii unei erori materiale, au intocmit si semnat acte pe baza carora sa fie radiate notarile privind incheierea unor contracte prin care compania Tel Drum inchiriase suprafete din Insula Belina si Bratul Pavel.

Detalii, pe Economica

miercuri, 11 septembrie 2019, 142 afisari

Curs BNR vineri, 21 februarie 2020

1 EUR4.8026 RON
1 USD 4.4462 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Noiembrie Decembrie Ianuarie
Euro 4,7683 4,7773 4,7785
USD 4,3139 4,2987 4,3059

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7710 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.4030 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile