Home / Stiri financiare / Dublu standard de calitate a alimentelor: In Romania s-au facut teste pe produse inca din 2011

Dublu standard de calitate a alimentelor: In Romania s-au facut teste pe produse inca din 2011

Dublu standard de calitate a alimentelor: In Romania s-au facut teste pe produse inca din 2011

Problema alimentelor care ar fi mai proaste în Estul Europei fata de Vest a fost ridicata, inclusiv de România, înca de acum aproximativ sase ani. Un raport realizat de catre Agentia pentru Agricultura a SUA indica inclusiv faptul ca Asociatia Consumatorilor din Slovacia a facut atunci teste pe produse din opt state membre, inclusiv tara noastra.

Aflata acum in faza analizelor de laborator, ancheta din Romania referitoare la posibilul dublu standard de calitate a produselor alimentare din Estul si Vestul Europei completeaza de fapt o alta analiza realizata la initiativa Asociatiei Consumatorilor din Slovacia, in aprilie 2011. Atunci, Asociatia a pretins ca majoritatea corporatiilor din industria alimentara si a bauturilor realizeaza produse de calitate diferita pe care le comercializeaza in mai multe state UE sub aceleasi branduri. Mai mult, pentru a-si proba ipoteza, Asociatia a efectuat si teste pe alimente cumparate din magazine din opt state membre respectiv Germania, Austria, Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Cehia. Printre produsele analizate se numara  Coca-Cola, cafeaua Tchibo si ciocolata Milka. "Dintre toate produsele testate, doar Milka a fost de o calitate identica in toate cele opt state membre", se arata intrun raport realizat de catre Agentia pentru Agricultura a SUA (USDA) care face referire inclusiv la intrebarea formala ridicata de un europarlamentar roman care cerea o pozitie pe aceasta tema Comisiei Europene.

Detalii, pe Economica

luni, 17 iulie 2017, 42 afisari

Curs BNR miercuri, 17 ianuarie 2018

1 EUR4.6573 RON
1 USD 3.8067 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,5885 4,6314 4,6359
USD 3,9035 3,9473 3,9186

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6880 RON
la Patria Bank
1 USD = 3.8407 RON
la Garanti Bank
valabil pentru cumparare, la 19.00
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile