Home / Stiri financiare / E oficial! In Drumul Taberei vor circula trenuri de metrou Alstom. Contestatiile chinezilor si spaniolilor, respinse definitiv

E oficial! In Drumul Taberei vor circula trenuri de metrou Alstom. Contestatiile chinezilor si spaniolilor, respinse definitiv

trenuri de metrou Alstom

Curtea de Apel Bucuresti a respins miercuri, 30 septembrie, contestatiile chinezilor de la CRRC Qingdao Sifang si spaniolilor de la CAF la licitatia câstigata de Alstom, pentru trenuri destinate Magistralei 5 de metrou. Sentinta este definitiva, astfel Metrorex poate semna contractul cu firma câstigatoare.

"Respinge cererea de sesizare CJUE. Respinge plangerile, ca nefondate. Definitiva", se arata in decizia de miercuri a Curtii de Apel Bucuresti.

Amintim ca oferta Alstom a fost singura declarata admisibila din cele cinci primite in total, unele oferte fiind respinse din cauza ca trenurile propuse cantareau mai mult decat limita admisa in caietul de sarcini.

Nemultumiti ca ofertele lor nici macar nu au fost admise, spaniolii de la CAF si chinezii de la CRRC Qingdao Sifang, parteneri ai Astra Vagoane Calatori, au depus plangeri la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Institutia specializata in contestatii a respins insa ca nefondate plangerile celor doua firme.

Nemultumiti si de decizia CNSC, chinezii si spaniolii au mers mai departe cu plangerile la Curtea de Apel Bucuresti.

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitatia pentru achizitia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5.

In prima faza vor fi cumparate 13 trenuri pentru sectiunea Eroilor – Raul Doamnei, urmand ca ulterior sa mai fie achizitionate inca 17.

Detalii, pe Economica

joi, 01 octombrie 2020, 142 afisari

Curs BNR luni, 19 octombrie 2020

1 EUR4.8746 RON
1 USD 4.1456 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iulie August Septembrie
Euro 4,8380 4,8372 4,8586
USD 4,2239 4,0881 4,1199

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.8140 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.0660 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.02
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile