Home / Stiri financiare / Este momentul sa schimbati furnizorul sau contractul de gaze. Care sunt acum cele mai bune oferte pentru Bucuresti

Este momentul sa schimbati furnizorul sau contractul de gaze. Care sunt acum cele mai bune oferte pentru Bucuresti

Este momentul sa schimbati furnizorul sau contractul de gaze. Care sunt acum cele mai bune oferte pentru Bucuresti

Iarna bate la usa, iar acum este momentul potrivit pentru populatia care foloseste gaze naturale pentru încalzire sa ia în calcul schimbarea furnizorului de gaze si/sau a contractului de furnizare daca nu a facut asta înca.

De la 1 iulie, piata gazelor naturale este complet liberalizata si pentru clientii casnici si, daca pana acum schimbarea furnizorului sau a contractului de furnizare de gaze nu avea o miza financiara prea mare, lucrurile se schimba odata cu venirea iernii, mai ales pentru cei care au centrale de apartament pe gaze. Consumul intr-o luna de iarna poate fi si de zece ori mai mare decat intr-o luna de vara, deci diferentele mici intre oferte pot insemna diferente mari in factura, dat fiind consumul de iarna.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei, consumatorii casnici care folosesc gazele naturale pentru incalzire ar putea plati facturi mai mici cu sume cuprinse intre 60 si 200 lei pe luna, in functie de zona de consum.

Vom incerca sa va prezentam mai departe cele mai bune oferte pentru Bucuresti, valabile pentru cei care folosesc gazele naturale pentru incalzire.

Inainte de a face orice alegere, trebuie sa aveti in vedere consumul dumneavoastra anual, nu lunar, daca doriti sa incheiati un contract pe un an de zile dintr-un motiv simplu. Daca aveti un consum mare, este posibil sa fie mai avantajos pentru dvs o oferta care contine si abonament zilnic.

Mai intai, pentru cei care nu ati schimbat furnizorul si ati ramas in continuare client al Engie, pe oferta acestei companii facute la momentul liberalizarii, trebuie sa stiti ca, acum, potrivit comparatorului de tarife al ANRE, exista multe oferte mai bune – noi am numarat peste zece, deci aveti un motiv foarte bun sa schimbati contractul sau furnizorul.

Si acum, iata un top cinci al ofertelor, daca sunteti un client casnic care foloseste gaze pentru incalzire. Am luat in calcul un consum de 10 MWh pe an si oferte pe un an de zile, doar pentru gaze (nu combinat, cu energie electrica) asa cum sunt ele prezentate in raportul ANRE, fara alte oferte de echipamente sau servicii adiacente.

Cea mai buna oferta vine din partea a trei furnizori: Nova Power and Gas, cu oferta Nova 12, Restart Energy One, cu oferta GasGo Avantaj si AIK Energy Romania, cu oferta AIK B2C casnic. Pretul gazului-marfa este de 65 de lei MWh in toate cele trei oferte, ceea ce inseamna un pret final de furnizare (cu tarifele de transport si distributie incluse) de 106,2 lei MWh, fara TVA. Si atat, pentru ca aceste oferte nu contin abonament. Daca ati ramas la Engie pe oferta din iulie, ar trebui sa stiti ca aceasta oferta este cu 14,25% mai buna in termeni de pret

Detalii, pe Economica

miercuri, 21 octombrie 2020, 677 afisari

Curs BNR marti, 27 septembrie 2022

1 EUR4.9437 RON
1 USD 5.1379 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iunie Iulie August
Euro 4,9448 4,9398 4,8953
USD 4,6756 4,8507 4,8344

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.9800 RON
la BRCI - Banca Romana de Credite si Investitii
1 USD = 5.1500 RON
la BRCI - Banca Romana de Credite si Investitii
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile