Home / Stiri financiare / Firea: Companiile municipale si-au demonstrat corectitudinea, de fiecare data, dupa controalele realizate de institutiile statului

Firea: Companiile municipale si-au demonstrat corectitudinea, de fiecare data, dupa controalele realizate de institutiile statului

Firea: Companiile municipale si-au demonstrat corectitudinea, de fiecare data, dupa controalele realizate de institutiile statului

Companiile municipale si-au demonstrat corectitudinea, de fiecare data, dupa nenumarate controale realizate de institutii ale statului - de la Curtea de Conturi la ANAF sau Ministerul de Finante, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. 

"Companiile municipale si-au demonstrat corectitudinea, de fiecare data, dupa nenumarate controale realizate de institutii ale statului cu atributii de acest fel - de la Curtea de Conturi la ANAF sau Ministerul de Finante. Este normal ca aceste institutii sa-si faca treaba si sa verifice activitatea companiilor, dar este la fel de normal sa spunem si ca rezultatele au fost intotdeauna bune. Rapoartele acestor institutii au fost favorabile atat in ceea ce priveste desfasurarea activitatii companiilor, cat si respectarea prevederilor legale incidente. (...) Companiile au fost infiintate dupa un model care functioneaza deja cu bune rezultate in multe capitale europene si in multe municipii si orase din Romania, dupa aceeasi legislatie ca in toata tara. Bucurestiul a fost singurul oras in care s-a pretins existenta unui vot de 2/3. Vorbim de companii care presteaza servicii publice de mare importanta pentru viata publica a orasului, dimensionate astfel incat sa raspunda exact nevoilor reale din Capitala", a spus Firea, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Ea critica PNL Bucuresti pentru ca vine din nou cu ''gaselnita atacurilor, plangerilor si reclamatiilor'', ca si USR.

"PNL Bucuresti, ca si USR, vine din nou cu gaselnita atacurilor, plangerilor si reclamatiilor, ca de fiecare data cand incepem sa miscam lucrurile in domenii cu probleme grave ale Capitalei, vechi, unele, de peste 30 de ani. Ei uita acum ca au condus catastrofal atata vreme Consiliul General sau institutii publice din Bucuresti - cum este cazul RADET-ului, unde au detinut controlul timp de 10 ani, cu rezultatele pe care le stim cu totii. De altfel, Curtea de Conturi este o institutie publica independenta, care isi desemneaza conducerea si isi prezinta Raportul anual in fata Parlamentului Romaniei, si nu credem ca este o institutie care raspunde comenzilor politice, asa cum si-ar dori PNL si USR", a afirmat Firea.

Primarul general reitereaza ca infiintarea companiilor a avut la baza tocmai intentia de a sparge monopolul acelor firme care de ani de zile "capusau bugetul Capitalei" si de a eficientiza si moderniza serviciile publice.

Potrivit PMB, printre primele rezultate inregistrate au fost - de exemplu - reducerea drastica a costului cu licenta de integrare a intersectiilor in sistemul automat de management al traficului (de la 50.000 de euro - pe vremea UTI, la 2.000 de euro, dupa infiintarea companiei municipale de profil) sau abordarea a peste 200 de imobile din cele 520 care necesita consolidare urgenta, dupa ce timp de 30 de ani nu s-au finalizat decat 20 de astfel de proiecte.

PMB mentioneaza lucrari realizate de Compania Strazi, Poduri si Pasaje ce avanseaza rapid, printre care consolidarea si reabilitarea Podului Straulesti.

Detalii, pe Economica

joi, 11 iulie 2019, 96 afisari

Curs BNR miercuri, 23 octombrie 2019

1 EUR4.7600 RON
1 USD 4.2821 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iulie August Septembrie
Euro 4,7290 4,7286 4,7376
USD 4,2144 4,2511 4,3026

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7870 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.3105 RON
la Banca Romaneasca
valabil pentru cumparare, la 16.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile