Home / Stiri financiare / FMI: Christine Lagarde critica politicile comerciale protectioniste ale SUA

FMI: Christine Lagarde critica politicile comerciale protectioniste ale SUA

FMI: Christine Lagarde critica politicile comerciale protectioniste ale SUA

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a criticat politicile comerciale protectioniste ale SUA si a avertizat ca norii de deasupra economiei mondiale 'devin din ce în ce mai întunecati', transmit Xinhua si Bloomberg.

'Cel mai mare si mai intunecat nor pe care il vedem este deteriorarea increderii, determinata de incercarea de a schimba modul in care opereaza organizatiile multilaterale si functioneaza comertul si relatiile intre state', a afirmat luni oficialul FMI, la intalnirea anuala de la Berlin cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si lideri ai Bancii Mondiale, Organizatiei Mondiale a Comertului, Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica, Organizatiei Internationale a Muncii si Bancii Africane de Dezvoltare.

FMI se asteapta ca economia mondiala sa inregistreze un avans de 3,9% in 2018 si in 2019 - cel mai rapid ritm din 2011 - dupa o expansiune de 3,8% anul trecut. Dincolo de acest orizont, institutia financiara este mai pesimista, previzionand o incetinire a cresterii economiei globale, din cauza majorarii ratelor dobanzilor, a atenuarii efectelor masurilor de relaxare fiscala din SUA si a continuarii incetinirii graduale a economiei chineze.

Dar Christine Lagarde a avertizat: 'Norii de la orizont pe care-i semnalam in urma cu sase luni devin din ce in ce mai intunecati, zi dupa zi'.

Luni, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a afirmat ca tara sa este dispusa sa discute dezechilibrele comerciale globale pentru a rezolva disputa cu Statele Unite, care au impus Uniunii Europene taxe de 25% la importurile de otel si de 10% la aluminiul importat.

Detalii, pe Economica

miercuri, 13 iunie 2018, 61 afisari

Curs BNR vineri, 19 octombrie 2018

1 EUR4.6669 RON
1 USD 4.0761 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iulie August Septembrie
Euro 4,6502 4,6437 4,6466
USD 3,9810 4,0189 3,9848

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.1400 RON
la Bancpost
1 USD = 4.0856 RON
la Banca Romaneasca
valabil pentru cumparare, la 08.45
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile