Home / Stiri financiare / Immofinanz vinde unul dintre cele mai mari terenuri din Bucuresti, unde pot fi construite locuinte

Immofinanz vinde unul dintre cele mai mari terenuri din Bucuresti, unde pot fi construite locuinte

Immofinanz vinde unul dintre cele mai mari terenuri din Bucuresti, unde pot fi construite locuinte

Dezvoltatorul Immofinanz, al treilea cel mai mare de pe piata imobiliara româneasca, a scos la vânzare terenul fostei fabrici Ventilatorul din Bucuresti, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din piata. Valoarea tranzactiei se poate ridica la circa 30 de milioane de euro. 

Dezvolatorul Immofinanz renunta la activele are nu fac parte din activitatea principala a companiei, care acum se axeaza doar pe segmentele de retail si birouri. Cu o suprafata de 53.000 de mp, terenul Ventilatorul ar putea fi vandut cu circa 30 de milioane de euro. 

"Din moment ce Immofinanz isi concentreaza activitatea principala pe segmentul de retail si birouri, compania vinde active care nu mai fac parte din aceasta clasa de proprietati", este raspunsul reprezentantilor Immofinanz la solicitarea ECONOMICA.NET. 

Reprezentantii Immofinanz nu au raspuns intrebarilor Economica.net referitoare la motivele care au dus la scoaterea pe piata a terenului fostei fabrici Ventilatorul, care este pretul pe care il cere pe acest activ si nici ce pierdere isi asuma prin vanzarea acestuia. Va reamintim ca Immofinanz a cumparat in 2008, chiar inainte de falimentul Lehman Brothers, un portofoliu cu mai multe terenuri, printre care si Ventilatorul si Rocar din Bucuresti, intr-o tranzactie estimata la 200 de miliioane de euro. 

Immofinanz, care in trecut s-a numit Immoeast, a cumparat un portofoliu cu cinci proiecte rezidentiale de la Long Bridge, cu o suprafata totala de 300.000 de mp. La vremea respectiva, compania a anuntat ca dezvoltarea proiectelor se va realiza in parteneriat cu un partener local, potrivit datelor din raportul financiar.

Cel mai mare proiect din acest portofoliu este cel de pe terenul fostei fabrici Ventilatorul, amplasat in apropierea intersectiei de la Razoare si a viitoarei statii de metrou Academia Militara. Un al teren care a facut parte din portofiului cumparat de la Long Bridge este si cel al Rocar.

Reprezentantii Immofinanz nu au precizat ce alte terenuri mai sunt scoase spre vanzare, insa printre activele care nu mai starnesc interes pentru companii se numara dezvoltatorul specializat in rezidential Adama si Armonia Arad, transformat in spatii industriale. 


Detalii, pe Economica

vineri, 08 septembrie 2017, 77 afisari

Curs BNR miercuri, 17 ianuarie 2018

1 EUR4.6573 RON
1 USD 3.8067 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,5885 4,6314 4,6359
USD 3,9035 3,9473 3,9186

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6880 RON
la Patria Bank
1 USD = 3.8407 RON
la Garanti Bank
valabil pentru cumparare, la 19.00
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile