Home / Stiri financiare / Juncker: Sunt convins ca Romania va intra in spatiul Schengen pana in octombrie 2019

Juncker: Sunt convins ca Romania va intra in spatiul Schengen pana in octombrie 2019

Juncker: Sunt convins ca Romania va intra in spatiul Schengen pana in octombrie 2019

România ar putea intra în spatiul Schengen înainte de a-mi termina mandatul, a declarat presedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker. Mandatul luxemburghezului se termina în octombrie 2019.

"Raman convins ca inainte de sfarsitul mandatului meu vom fi primit Romania ca nou membru al Spatiului Schengen. Mai sunt eforturi de facut, dar vom obtine acest rezultat", a spus Juncker la conferinta de presa comuna cu premierul Viorica Dancila si comisarul european Corina Cretul. 

Acesta a mai declarat ca Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene (UE) vine cu multe atributii si este convins ca va Romania va reusi sa gestioneze urmarile Brexitului. 

"Fara Romania, UE nu ar fi completa. Astazi e completa pentru ca dupa decenii de separare artificiala, astazi face parte din familia europeana si este ancorata pentru totdeauna in aceasta familie. Presedintia Romaniei are loc intr-un moment crucial al devenirii euroepene. Pe 29 martie Regatul Unit va parasi UE, este o data trista, insa Romaia va stii sa gestioneze urmarile Brexitului in cel mai bun mod. Romania are in fata atributii extraordinar de dificile, trebuie sa cadem de acord la summitul de la Sibiu asupra liniilor de baza ale viitorului acord financiar multianual, avem inca 257 de propuneri legislative care sunt pe masa co-legiuitorilor, Presedintia austriaca va finaliza mai multe dosare, dar o sa ramana mult de lcuru pentru presedintia Romaniei intr-o perioada foarte scurta", a mai adaugat oficialul UE. 

In luna septembrie, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in discursul sau anual privind starea Uniunii, a spus ca Uniunea Europeana trebuie sa primeasca rapid Bulgaria si Romania in spatiul Schengen, dar si Croatia la momentul potrivit.

Detalii, pe Economica

joi, 06 decembrie 2018, 121 afisari

Curs BNR vineri, 19 aprilie 2019

1 EUR4.7607 RON
1 USD 4.2327 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Ianuarie Februarie Martie
Euro 4,7037 4,7478 4,7538
USD 4,1179 4,1823 4,2042

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7985 RON
la Garanti Bank
1 USD = 4.2647 RON
la Banca Romaneasca
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile