Home / Stiri financiare / Metroul de Drumul Taberei a fost inaugurat. Accesul va fi gratuit marti

Metroul de Drumul Taberei a fost inaugurat. Accesul va fi gratuit marti

Metroul de Drumul Taberei a fost inaugurat. Accesul va fi gratuit marti

Metroul Drumul Taberei a fost inaugurat marti, 15 septembrie 2020. La eveniment au fost prezenti presedintele Kaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si Ministrul Transporturilor Lucian Bode. Magistrala 5 de metrou, Sectiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomitei, a fost pusa în functiune pentru publicul calator marti,  ora 14:00.

Accesul pe magistrala de metrou M5 va fi liber in cursul zilei de marti, pana la ora 23:00, in acest fel fiind marcata inceperea Saptamanii Mobilitatii la nivel european, a anuntat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la inaugurarea oficiala a magistralei, sectiunea Raul Doamnei - Eroilor.

"Dati-mi voie sa le multumesc bucurestenilor din aceasta parte a Bucurestiului pentru rabdarea lor, tinand cont de anii de intarziere in raport cu termenul de finalizare asumat prin contractele de executie. Sunt bucuros sa-i anunt pe toti cei care si-au propus sa foloseasca magistrala M5 ca Metrorex a decis ca azi, pana la ora 23:00, accesul pe aceasta magistrala sa fie liber, marcand astfel inceperea Saptamanii Mobilitatii la nivel european", a declarat Bode.

Acesta a subliniat ca punerea in functiune a magistralei 5 de metrou, Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomitei, pentru publicul calator reprezinta un moment istoric si cea mai mare realizare a companiei Metrorex.

"Asistam azi la un moment istoric pentru tot ceea ce inseamna transportul public de calatori in Bucuresti, pentru tot ceea ce inseamna transportul public cu metroul in Capitala Romaniei. Punerea in functiune cu calatori a magistralei M5 Drumul Taberei, cu cele 10 statii, un depou, respectiv cei 7 kilometri de linie dubla, toate fiind proiectate si construite de la zero, reprezinta de departe cea mai importanta realizare a companiei Metrorex in toti cei 41 de ani de activitate. Incepand de azi bucurestenii si nu numai vor beneficia de una dintre cele mai spectaculoase magistrale de metrou atat din punct de vedere arhitectural cat si din punct de vedere al tehnologiei de ultima generatie utilizate", a precizat ministrul Transporturilor.

Lucian Bode a adaugat ca magistrala M5 va mai "castiga" inca sase statii, care se vor intinde pe 5,4 kilometri, pe sectiunea Eroilor-Universitate-Piata Iancului, proiect aflat in procedura de licitatie a serviciilor de proiectare.

Detalii, pe Economica

miercuri, 16 septembrie 2020, 22 afisari

Curs BNR luni, 28 septembrie 2020

1 EUR4.8705 RON
1 USD 4.1828 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iunie Iulie August
Euro 4,8393 4,8380 4,8372
USD 4,2965 4,2239 4,0881

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.8130 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.1070 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.02
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile