Home / Stiri financiare / Ministrul Transporturilor: lotul 4 din Autostrada Lugoj –Deva va fi dat in trafic saptamana viitoare, cel tarziu marti

Ministrul Transporturilor: lotul 4 din Autostrada Lugoj –Deva va fi dat in trafic saptamana viitoare, cel tarziu marti

Ministrul Transporturilor: lotul 4 din Autostrada Lugoj –Deva va fi dat in trafic saptamana viitoare, cel tarziu marti

Lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva, construit de Dorinel Umbrarescu si receptionat luni, va fi dat în trafic saptamâna viitoare, pâna marti cel târziu, potrivit ministrului Transporturilor Razvan Cuc. Acest lot are 22 de kilometri iar pe traseul sau se afla Dealul Soimus, unde a fost pusa în opera una dintre cele mai spectaculoase lucrari de arta din România, potrivit Companiei de Autostrazi.

"Lotul 4 dupa cum stiti este finalizat, s-a facut receptia si, ce este cel mai important de mentionat, saptamana viitoare, cel tarziu marti, va fi dat in trafic", a spus seful de la Transporturi.

Intrebat cum se va da in folosinta lotul 4, avand in vedere ca descarcarea este pe lotul 3, ministrul a spus "categoric vor fi preluate bretelele. Nu exista nicio problema, nicio neconformitate pana la bretelele de la nodul Ilia. Deci se poate da in trafic acest tronson (lotul 4 - n.r.)". 

Razvan Cuc a admis insa ca antreprenorul spaniol de pe lotul 3 "nu a avut aceeasi viziune ca si noi". Conform informatiilor ECONOMICA.NET, constructorul spaniol nu a fost de acord cu receptia partiala doar pentru bretele, astfel incat sa poata fi deschis circulatiei lotul vecin.

Oficialul de la Transporturi a mai spus ca antreprenorului spaniol i s-a cerut o prelungire a garantiei de la patru la zece ani. "Daca intr-adevar lucrarile sunt atat de bune pe cat spun ei ca sunt, atunci trebuie sa dea aceasta garantie".

Ultimatum pentru constructorul lotului 3

Compania de Autostrazi va da constructorului de pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva un termen de 5 - 10 zile pentru remedierea problemelor identificate acolo, iar in caz contrar cu siguranta se va intra intr-o procedura de reziliere a contractului, a mai spus marti, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, intr-o conferinta de presa.

 

Detalii, pe Economica

miercuri, 14 august 2019, 73 afisari

Curs BNR miercuri, 11 decembrie 2019

1 EUR4.7794 RON
1 USD 4.3124 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Septembrie Octombrie Noiembrie
Euro 4,7376 4,7538 4,7683
USD 4,3026 4,3014 4,3139

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7550 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.2580 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 12.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile