Home / Stiri financiare / Negocieri avansate pentru preluarea celui mai mare jucator farma din Romania. Sensiblu ar deveni Dr. Max

Negocieri avansate pentru preluarea celui mai mare jucator farma din Romania. Sensiblu ar deveni Dr. Max

Negocieri avansate pentru preluarea celui mai mare jucator farma din Romania. Sensiblu ar deveni Dr. Max

Fondul cehesc de investitii Penta Investment s-ar afla în negocieri avansate pentru preluarea A&D Pharma, numarul unu pe piata distributiei de medicamente din România, cel care detine depozitul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu. Procesul de due diligence al companiei detinuta de cetateni libanezi, declansat acum o luna, s-ar apropia de sfârsit, conform unor surse din piata.

.

Dupa achizitia lantului de farmacii Arta Farm de catre Dr. Max, divizia farma a fondului de investitii cehesc (mai detine printre altele si pariurile sportive Fortbet) Penta Investment a inceput negocierile cu A&D Pharma, grupul care reuneste si distributia de medicamente si lantul de farmacii Sensiblu. Surse din piata, apropiate tranzactiei, spun ca intre cei doi investitori ar fi fost batuta palma, iar depozitul de medicamente ar fi inceput sa isi schimbe solicitarile si cerintele fata de propriii clienti.

Penta Investment, cu puternice investitii pe piata farma din Cehia si Polonia, a fost puternic lovit de o modificare legislativa din cele doua state care a diminuat drastic numarul farmaciilor care pot fi detinute de un singur proprietar. Termenul pe care il are la dispozitie fondul de investitii pentru a se incadra in noile cerinte legislative este de sase luni. A fost practic momentul in care Penta a "iesit" la cumparaturi prin Europa. In iunie 2017 a cumparat o retea de 31 de farmacii si un distribuitor de medicamente, si isi face intrarea pe o piata puternic concurentiala. Planurile cehilor nu se opresc aici. In aceeasi perioada au intrat si pe piata din Serbia si vor sa se extinda puternic in regiune.

Detalii, pe Economica

vineri, 13 octombrie 2017, 120 afisari

Curs BNR vineri, 16 martie 2018

1 EUR4.6646 RON
1 USD 3.7833 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Decembrie Ianuarie Februarie
Euro 4,6359 4,6500 4,6555
USD 3,9186 3,8121 3,7675

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6890 RON
la Idea::Bank
1 USD = 3.8270 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile