Home / Stiri financiare / OMC a decis ca Uniunea Europeana nu a eliminat toate subventiile acordate Airbus

OMC a decis ca Uniunea Europeana nu a eliminat toate subventiile acordate Airbus

OMC a decis ca Uniunea Europeana nu a eliminat toate subventiile acordate Airbus

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a apreciat marti ca Uniunea Europeana nu a tinut cont de recomandarile sale privind eliminarea tuturor subventiilor acordate producatorului de avioane Airbus, un verdict final care permite SUA sa aplice sanctiuni comerciale în valoare de mai multe miliarde de dolari, informeaza AFP si Reuters.

Aceasta este ultima evolutie dintr-o disputa comerciala care dureaza de peste un deceniu intre SUA si UE cu privire la subventionarea producatorilor de avioane Boeing si Airbus.

Organul de apel din cadrul OMC a demonstrat intr-un document ca 'Uniunea Europeana nu a eliminat toate ajutoarele publice pentru A380, cel mai mare avion de pasageri din lume, si pentru A350, ceea ce afecteaza Boeing si salariatii din sectorul aeronautic din SUA'. De asemenea, 'Uniunea Europeana si unele state membre nu s-au conformat recomandarilor si deciziilor Organismului de reglementare a diferendelor (ORD), in special obligatia de a lua masuri adecvate pentru a elimina efectele nefavorabile sau a elimina subventiile', se arata in decizia OMC.

Reactionand la aceasta decizie, Comisia Europeana a dat asigurari ca va lua masuri rapide pentru a se asigura ca este in deplina conformitate cu decizia finala a OMC in aceasta cauza. 'Asteptam cu interes viitoarea decizie a Organului de Apel privind respectarea de catre SUA a concluziilor OMC cu privire la sprijinul guvernamental masiv si persistent acordat Boeing', a subliniat, la randul sau, comisarul european pentru Comert, Cecilia Malmstrom.

Detalii, pe Economica

miercuri, 16 mai 2018, 89 afisari

Curs BNR vineri, 18 ianuarie 2019

1 EUR4.6975 RON
1 USD 4.1192 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,6651 4,6610 4,6530
USD 4,0609 4,1028 4,0868

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7300 RON
la Credit Agricole Bank Romania
1 USD = 4.1300 RON
la Credit Agricole Bank Romania
valabil pentru cumparare, la 19.02
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile