EXCLUSIV Bolt, rivalii americanilor de la Uber, pregătesc lansarea servicului de livrare de mâncare în România

Compania estoniană Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, rivala Uber, lansează propriul serviciu pentru livrarea comenzilor de mâncare în România. Compania ar putea să acopere astfel bucata de piaţă ce va fi lasată liberă după ce Uber Eats va ieşi de pe piaţa românească din 4 iunie.
Lidia Neagu - lun, 04 mai 2020, 20:04
EXCLUSIV Bolt, rivalii americanilor de la Uber, pregătesc lansarea servicului de livrare de mâncare în România

Compania a început deja servciul Bolt Food în Europa încă din luna august a anului trecut. „Este o piață cu competiție intensă. Totuși, avem peste 25 de milioane de oameni a nivel global care folosesc Bolt, iar livrările de mâncare sunt o cerință populară de ceva timp”, declara la acea dată Jevgeni Kabanov, director de produse la Bolt, într-un interviu pentru Reuters. 

Potrivit informaţiilor ECONOMICA.NET, Bolt a început deja să contacteze restaurante din Bucureşti pentru a începe negocierile şi urmează să lanseze serviciul cât de curând.

Reprezentanţii companiei au confirmat pentru ECONOMICA.NET că urmează să lanseze serviciul Food în România.

„Da, pregătim lansarea Bolt Food în România. De la momentul începerii epidemiei, am căutat să creăm oportunităţi noi pentru şoferii care colaborează pe platforma noastră şi serviciile de livrare s-au numărat printre acestea. Momentan suntem în plin proces de pregătire, dar nu putem da mai multe informaţii. Vom reveni imediat ce vom avea noi detalii”.
 
În România, Bolt este prezentă în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Rămâne de văzut dacă noul serviciu va fi lansat simultan în toate aceste oraşe.

De asemenea, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul propriu, compania recrutează în acest moment pentru poziţia de Country Manager pentru serviciul Food. Cât despre curieri, o parte dintre aceştia vor fi recrutaţi chiar din rândul şoferilor.

De curând, Bolt s-a extins şi pe piaţa livărilor pentru business. Noul produs poate fi folosit de antreprenorii din numeroase domenii, de la magazine alimentare la supermarket-uri și florării, la oricine are nevoie de un serviciu de livrare rapidă. 

Bolt, care operează aplicația de ride-sharing omonimă, are operaţiuni în peste 35 de țări din Europa, Africa și alte regiuni, unde are circa 30 de milioane de utilizatori.

Înființată de Markus Villig, Bolt s-a lansat în 2013. Este una dintre platformele de transport cu cea mai rapidă creștere din Europa și Africa, cu aportul unor investitori corporativi precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital și cofondatorul TransferWise, Taavet Hinrikus.

În România, pe piaţa livrărilor de mâncare operează în prezent Glovo, foodpanda, Tazz by eMAG (fosta EuCeMananc), start-up-ul BeeFast, Petisante – un alt startup deschis în decembrie 2019, şi Uber Eats, care însă şi-a anunţat exit-ul începând cu 4 iunie. Grupul a precizat că operaţiunile care vor fi încetate sau transferate au reprezentat 1% din comenzile brute şi 4% din pierderile înregistrate de Uber Eats în primul trimestru al acestui an. Sumele generate vor fi reinvestite pe pieţele prioritare unde compania se aştepta la un randament mai bun al investiţiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken avertizează că un atac israelian asupra orașului Rafah din Gaza ar provoca pagube dincolo de acceptabil
Antony Blinken avertizează că un atac israelian asupra orașului Rafah din Gaza ar provoca pagube dincolo de acceptabil
Un atac israelian asupra Rafah, oraş din sudul Fâşiei Gaza, unde sunt înghesuiţi peste un milion de palestinieni strămutaţi de război, ar provoca pagube "dincolo de acceptabil", a avertizat......
Japonia și India au reacționat la comentariile lui Biden care le-a calificat drept țări xenofobe, pentru că nu acceptă să primească imigranți
Japonia și India au reacționat la comentariile lui Biden care le-a calificat drept țări xenofobe, pentru că nu acceptă ...
Tokyo şi New Delhi au respins comentariile făcute recent de preşedintele american Joe Biden, care a pus în aceeaşi categorie ...
Fast Danube 2: România urmează să acceseze 230 de milioane de euro prin CEF 2 pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre
Fast Danube 2: România urmează să acceseze 230 de milioane de euro prin CEF 2 pentru îmbunătățirea condițiilor de ...
Administrația Fluvială a Dunării de Jos din Galați (AFDJ RA) a depus la începutul anului cerere de finanțare de 230 ...
Parisul estimează că 150.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina
Parisul estimează că 150.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina
Aproximativ 150.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, potrivit ...