(P) Grupul Mandy contestă rezultatul licitației de peste 220 milioane euro din fonduri UE. „Oferta câștigătoare este cu 35 mil. euro mai scumpă”

Grupul Mandy, unul dintre cei mai mari producători de bunuri alimentare din România, contestă rezultatul licitației publice pentru atribuirea mai multor contracte cu o valoare cumulată de peste 220 de milioane de euro din fonduri europene, sumă ce ar urma să fie destinată ajutorării persoanelor dezavantajate și marginalizate din România.
Economica.net - mie, 18 sept. 2019, 18:37
(P) Grupul Mandy contestă rezultatul licitației de peste 220 milioane euro din fonduri UE.

Compania a participat, alături de partenerii săi, la licitația publică din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2018-2021. Prin acest program vor fi oferite un număr de peste 7 milioane de pachete alimentare către aproape 1,19 milioane de persoane, valoarea totală a programului fiind de peste 220 de milioane de euro, sumă provenită din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

„Considerăm că rezultatul este nedrept și vom lua deciziile necesare pentru a îl contesta pe toate căile. Oferta declarată câștigătoare este cu aproximativ 35 de milioane de euro mai ridicată comparativ cu a noastră, în contextul în care furnizorii existenți pentru anumite tipuri de produse sunt extrem de puțini, ținând cont de volumele necesare”, afirmă reprezentanții companiei.

Licitația POAD 2018-2021 a fost anulată și reprogramată de mai multe ori în ultimii ani.

Grupul Mandy, recunoscut pentru gama largă de produse alimentare de calitate pe care le produce, a depus oferte pentru a livra orez, făină, zahăr, paste, mălai, conserve (porc, vită și pateu), gemuri și ulei, împreună cu partenerii săi – reprezentați toți de fabrici românești.

„Această licitație poate fi considerată de interes național și ar trebui să beneficieze de toată atenția publică și cea a autorităților competente, având în vedere valoarea foarte ridicată a contractului cât și faptul ca peste un milion de români ar urma să beneficieze de aceste ajutoare. Noi ne dorim ca cele peste un milion de persoane dezavantajate din România să beneficieze de cele mai bune produse, fabricate în fabrici românești și la cele mai competitive prețuri”, au mai afirmat reprezentanții Mandy.

Programul POAD 2018 – 2021 face parte din strategia organismelor Uniunii Europene de a combate sărăcia și de a reduce diferențele dintre cele mai defavorizate persoane și restul populației.

Prin intermediul programului, vor beneficia de pachete cu alimente de bază și produse de igienă persoanele cele mai defavorizate din România, fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără precedent" al acţiunilor antisemite înregistrate în 2023, războiul......
CNPP: 4.748.274 de pensionari, în aprilie 2024. Pensia medie a fost de 2.248 de lei
CNPP: 4.748.274 de pensionari, în aprilie 2024. Pensia medie a fost de 2.248 de lei
Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ ...
SUA: O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, şoferul ucis
SUA: O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, şoferul ucis
O maşină care circula cu viteză mare s-a izbit sâmbătă de unul din grilajele din perimetrul de securitate din jurul ...
Cât costă un apartament în fostul hotel al fraților Negoiță, considerat unul dintre cele mai urâte din lume
Cât costă un apartament în fostul hotel al fraților Negoiță, considerat unul dintre cele mai urâte din lume
Deschis în urmă cu 17 ani, hotelul Rin Grand, construit de frații Ionuț și Robert Negoiță avea aproape 1.500 de camere. ...