Home / Stiri financiare / Painea romaneasca ar putea ajunge pe mesele arabilor

Painea romaneasca ar putea ajunge pe mesele arabilor

Painea romaneasca ar putea ajunge pe mesele arabilor

O delegatie din România a fost alaturi de comisarul european pentru agricultura Phil Hogan în Arabia Saudita si Iran pentru a promova produsele de morarit si panificatie din tara noastra. Cele doua state ar putea importa de la noi faina si produse de panificatie.

/p>

Painea romaneasca ar putea ajunge pe mesele din lumea araba, cateva zeci de companii din Arabia Saudita si Iran manifestandu-si interesul de a importa, urmare a participarii Asociatiei Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania - ANAMOB la o misiune economica in cele doua state.

Asociatia a fost singura din Romania care s-a alaturat comisarului european pentru agricultura Phil Hogan si altor peste 50 de companii si asociatii europene intr-o vizita menita sa promoveze produsele agricole europene pe cele doua piete. Misiunea a avut loc in perioada 7-9 noiembrie in Arabia Saudita si 10-13 noiembrie in Iran. Astfel de misiuni au mai fost anul acesta in Canada, Columbia, Mexic, Vietnam, Indonezia, China si Japonia.

"Aceasta misiune economica face parte dintr-o serie de misiuni pe care comisarul european le face anual pentru deschiderea pietelor pentru produsele agricole din Europa. Pentru noi nu este prima astfel de misiune.Am fost selectati sa facem parte din aceasta delegatie", a declarat pentru ECONOMICA.NET Viorel Marin, presedintele ANAMOB.

Potrivit acestuia, delegatia din Romania a prezentat arabilor, cu scopul de a exporta, tot ce inseamna produse de morarit, adica toate tipurile de faina, de cereale,  produse de panificatie, in special congelate, si produse de patiserie proaspata sau congelata.

Detalii, pe Economica

miercuri, 15 noiembrie 2017, 39 afisari

Curs BNR vineri, 19 ianuarie 2018

1 EUR4.6614 RON
1 USD 3.7984 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,5885 4,6314 4,6359
USD 3,9035 3,9473 3,9186

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6900 RON
la Patria Bank
1 USD = 3.8400 RON
la Patria Bank
valabil pentru cumparare, la 02.31
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile