Home / Stiri financiare / Reuters: Visul transilvanean, antidotul lui Juncker pentru cosmarul Brexitului

Reuters: Visul transilvanean, antidotul lui Juncker pentru cosmarul Brexitului

Reuters: Visul transilvanean, antidotul lui Juncker pentru cosmarul Brexitului

Transilvania nu este ideea tuturor pentru un weekend distractiv pentru a uita un divort dureros, dar exact acest lucru le-a prescris presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, liderilor UE pentru a trece peste tristetea Brexit, scrie Reuters, explicând motivele pentru care liderul Executivului UE a propus organizarea unui summit la Sibiu.

.

Sibiu, pitorescul oras istoric al etnicilor germani din Romania, ar fi exact locul unde cei 27 de lideri ramasi in UE isi vor afisa public unitatea sambata, 30 martie 2019, le-a spus liderul CE europarlamentarilor miercuri, in discursul sau anual despre starea Uniunii.

Propunerea sa, pentru un bloc mai unit, fara Marea Britanie, este privita cu scepticism de multe guverne. Dar seful Executivului UE a calculat ca extinderea Zonei euro si aprofundarea cooperarii pot castiga sustinerea Angelei Merkel si a lui Emmanuel Macron, liderii puterilor fondatoarea Franta si Germania. De asemenea, poate reduce diviziunile cu membrii mai noi si mai saraci, din est.

Mentionarea Brexitului a fost primita cu urale din partea mebrilor UKIP de la Strasbourg. Ei s-au strambat cand Juncker a avertizat ca britanicii vor regreta in curand iesirea si au dat asigurari ca UKIP asteaata cu nerabdare weekendul de peste 18 luni, cand va sarbatori "eliberarea" Marii Britanii de ceea ce numesc "dictatul" UE de la Bruxelles.

Insa consilierii spun ca Juncker crede ca multi dintre ceilalti 440 de milioane de europeni vor intelege, cu adevarat faptul ca a doua economie din blocul comunitar pleaca atunci cand se va intampla acest lucru.

Iar pentru a-i linisti in ceea ce Juncker a descries drept "un moment foarte trist si tragic", liderii lor ar trebui sa planuiasca o intalnire in Romania, unul dintre membrii cei mai noi si mai saraci, care va detine, de altfel, presedintia prin rotatie a UE la inceputul lui 2019.

Detalii, pe Economica

joi, 14 septembrie 2017, 46 afisari

Curs BNR miercuri, 17 ianuarie 2018

1 EUR4.6573 RON
1 USD 3.8067 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,5885 4,6314 4,6359
USD 3,9035 3,9473 3,9186

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6880 RON
la Patria Bank
1 USD = 3.8407 RON
la Garanti Bank
valabil pentru cumparare, la 19.00
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile