Home / Stiri financiare / Senatul a aprobat proiectul de lege care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei

Senatul a aprobat proiectul de lege care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei

Senatul a aprobat proiectul de lege care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei

Senatul a aprobat, marti, cu 81 de voturi pentru, o abtinere si 16 voturi împotriva, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 61/2017 pentru aprobarea unor masuri privind mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de actiuni detinute de catre statul român la societatile producatoare de agent termic la unitatile administratiei publice locale în vederea înfiintarii si organizarii serviciului public de alimentare cu energie termica în sistem centralizat.

t.

In timpul dezbaterilor, senatorul PMP Traian Basescu s-a opus adoptarii proiectului, afirmand ca este vorba de o ambitie a actualului primar general al Capitalei de a prelua ELCEN.

'Hai sa discutam despre ELCEN, ca despre asta e vorba, nu despre operatori de energie... Este ambatul (...) doamnei primar general... Ajunge la procurori transferul daca se face, sa stiti, dar pana una-alta este ambitia doamnei primar general de a prelua ELCEN-ul. (...) Doamna primar general, iar PSD este suficient de inconstient incat ii face hatarul, vrea sa preia sub controlul Primariei Capitalei acest gigant energetic. Nu-si da seama ca nu poate administra cu personalul Primariei un asemenea colos energetic. Ma indoiesc, in calitate de fost primar general care stie care e potentialul administrativ, dar personalul din Primaria Capitalei nu e in stare sa limpezeasca traficul din Capitala. Credeti ca vor putea sa gestioneze in tandem patru termocentrale? Propunerea mea, ca om care a fost si primar general si stie de unde provin pierderile, nicidecum din relatia ELCEN-RADET, ci din pierderile pe care le are RADET in sistemul de distributie, eu va sugerez sa dam un vot responsabil de respingere', a spus Basescu.


Detalii, pe Economica

miercuri, 13 septembrie 2017, 46 afisari

Curs BNR miercuri, 17 ianuarie 2018

1 EUR4.6573 RON
1 USD 3.8067 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,5885 4,6314 4,6359
USD 3,9035 3,9473 3,9186

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6880 RON
la Patria Bank
1 USD = 3.8407 RON
la Garanti Bank
valabil pentru cumparare, la 19.00
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile