Home / Stiri financiare / Toate produsele electronice si electrocasnice vandute in Romania vor avea instructiunile, setarile si meniul traduse in romana - proiect

Toate produsele electronice si electrocasnice vandute in Romania vor avea instructiunile, setarile si meniul traduse in romana - proiect

Toate produsele electronice si electrocasnice vandute in Romania vor avea instructiunile, setarile si meniul traduse in romana - proiect

Deputatul PSD Mihai Weber a initiat o propunere de modificare a Legii nr. 296 din 2004 care stipuleaza ca toate produsele electronice si electrocasnice sa aiba meniul si setarile si în limba româna, indiferent de tara de origine a acestor produse. Consolele de jocuri, calculatoarele, telefoanele mobile, jocurile si softurile acestora, sistemele de navigatie GPS vor avea meniul si setarile în limba româna, daca propunerea deputatului PSD va deveni lege. Mai mult, toate toate documentele care însotesc la vânzare produsele de folosinta îndelungata, de la certificatul de garantie, la instructiunile de folosire, vor fi redactate obligatoriu în româna, daca propunerea initiata de Weber va fi adoptata de Parlament. 

Punctual, deputatul PSD propune modificarea si completarea Legii nr. 296 din 2004 privind Codul consumatorului, astfel:

Documentele care insotesc produsele de folosinta indelungata - certificatul de garantie, declaratia de conformitate, cartea tehnica, instructiunile de folosire, instalare, exploatare, intretinere, eliberate de producator, vor fi redactate obligatoriu in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude redactarea lor si in alte limbi.

Toate produsele electronice si electrocasnice vor avea meniul si setarile si in limba romana, indiferent de tara de origine a acestor produse, fara a exclude redactarea lor si in alte limbi.

Consolele de jocuri, calculatoarele, telefoanele mobile, jocurile si softurile acestora, sistemele de navigatie GPS sau alte facilitati vor avea meniul si setarile in limba romana, indiferent de tara de origine a acestor produse, fara a exclude redactarea lor si in alte limbi.

Prevederile enumerate mai sus vor deveni obligatorii pentru toti comerciantii si toate produsele fabricate dupa data intrarii in vigoare a acestor modificari, nu si pentru cele aflate in stoc inainte de legiferarea modificarilor antementionate.

De asemenea, va fi interzisa distribuirea produselor care nu au certificatul de garantie, declaratia de conformitate, cartea tehnica, instructiunile de folosire, instalare, exploatare, intretinere, eliberate de producator, meniul si setarile traduse in limba romana, se mai arata in propunerea de modificare a Legii privind Codul consumului.

Detalii, pe Economica

luni, 16 aprilie 2018, 119 afisari

Curs BNR vineri, 19 aprilie 2019

1 EUR4.7607 RON
1 USD 4.2327 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Ianuarie Februarie Martie
Euro 4,7037 4,7478 4,7538
USD 4,1179 4,1823 4,2042

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.7985 RON
la Garanti Bank
1 USD = 4.2647 RON
la Banca Romaneasca
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile