Home / Stiri financiare / UNTRR solicita autoritatilor solutii pentru dezvoltarea industriei de transport rutier

UNTRR solicita autoritatilor solutii pentru dezvoltarea industriei de transport rutier

UNTRR solicita autoritatilor solutii pentru dezvoltarea industriei de transport rutier

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din România solicita autoritatilor române solutii viabile de dezvoltare durabila a industriei de transport rutier, în conditiile în care transportul rutier de marfuri a fost anul trecut principalul contributor la exportul de servicii al României, peste întreaga ramura de servicii telecom si IT.

'Aproape un sfert din exportul total de servicii al Romaniei din 2017, de peste 20 de miliarde de euro, a fost realizat de ramura transportului rutier de marfuri, fiind principala ramura contributoare la exportul de servicii, arata datele Bancii Nationale a Romaniei, analizate de Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR). In 2017, transportul rutier de marfuri a contribuit cu 4,75 miliarde euro la exportul de servicii al Romaniei, in conditiile in care transportul aerian a reprezentat 758 milioane euro, transportul maritim - 167 de milioane de euro, transportul feroviar - 122 de milioane de euro, alte servicii auxiliare de transport - 93 de milioane de euro. In analiza principalelor ramuri contributoare la exportul de servicii, serviciile de transport au totalizat 6,1 miliarde euro, de 1,5 ori mai mult decat serviciile de telecom, informatice si informationale (3,9 miliarde euro). Defalcat, cu 4,75 miliarde euro, serviciile de transport rutier de marfuri au avut o contributie cu 22% mai mare decat intreaga ramura de servicii telecom si IT la exportul de servicii al Romaniei', afirma UNTRR, intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Avand in vedere contributia importanta a transporturilor rutiere la economia Romaniei, UNTRR solicita Presedintiei, Guvernului si Parlamentului solutii viabile care sa asigure mentinerea competitivitatii si continuarea dezvoltarii industriei de transport rutier din Romania, prin adresarea cu prioritate a problemelor urgente cu care se confrunta companiile romanesti de transport rutier.

Detalii, pe Economica

joi, 15 martie 2018, 259 afisari

Curs BNR miercuri, 19 ianuarie 2022

1 EUR4.9447 RON
1 USD 4.3575 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Octombrie Noiembrie Decembrie
Euro 4,9481 4,9488 4,9489
USD 4,2662 4,3345 4,3789

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.8890 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.2960 RON
la Idea::Bank
valabil pentru cumparare, la 19.03
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile