Home / Stiri financiare / USR: Deszapezirea statiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

USR: Deszapezirea statiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

USR: Deszapezirea statiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

Uniunea Salvati România (USR) sustine ca invocarea sesizarilor privind deszapezirea statiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice, mentionând totodata ca analizeaza caile legale prin care cei care au împiedicat un consilier municipal sa-si exercite mandatul sa fie trasi la raspundere.

'USR protesteaza impotriva modului in care Gabriela Firea si majoritatea PSD au impiedicat-o pe Ana Ciceala, consilier general, sa-si exercite mandatul potrivit legii, la dezbaterea ce a avut loc sambata, 7 ianuarie, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti privind demiterea conducerii RATB. Interpelarea prin care consiliera USR arata ca demiterea conducerii RATB este ilegala si ca va produce prejudicii bugetului Capitalei a fost oprita de catre presedintele de sedinta Culea Marian Orlando (PSD) care a facut semn agentilor de paza sa o evacueze pe Ana Ciceala din sala', se arata intr-un comunicat transmis, luni, de USR.

Reprezentantii Uniunii au anuntat ca vor cere informatii privind statutul agentilor de paza, considerand ca 'ar fi extrem de grav' daca acestia ar fi personal detasat de la Politia Locala Bucuresti.

'Gabriela Firea a instigat ea insasi agentii de paza impotriva Anei Ciceala strigand, in vacarmul creat de majoritatea PSD deranjata de afirmatiile consilierei USR, 'Luat-i microfonul!', in loc sa le ceara colegilor de partid sa-i permita sa-si incheie interpelarea. Asta in conditiile in care Primarul General este invitat in sedintele CGMB fara drept sa conduca sedinta. Mai mult, Gabriela Firea a inceput sa faca o declaratie politica impotriva USR si a Anei Ciceala, pe timpul alocat USR', se arata in comunicat.

Potrivit USR, Ana Ciceala a incercat sa atraga atentia ca, prin convocarea CGMB in termen de 24 de ore, fara o reala urgenta, Gabriela Firea a incalcat legea.


Detalii, pe Economica

marti, 10 ianuarie 2017, 55 afisari

Curs BNR marti, 20 februarie 2018

1 EUR4.6623 RON
1 USD 3.7780 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Noiembrie Decembrie Ianuarie
Euro 4,6314 4,6359 4,6500
USD 3,9473 3,9186 3,8121

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.6880 RON
la Patria Bank
1 USD = 3.8000 RON
la BRCI - Banca Romana de Credite si Investitii
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile