Home / Stiri financiare / Wof Theiss a asistat Raiffeisen Bank S.A. in prima sa Emisiune de obligatiuni verzi eliginile nepreferentiale de tip senior

Wof Theiss a asistat Raiffeisen Bank S.A. in prima sa Emisiune de obligatiuni verzi eliginile nepreferentiale de tip senior

Wolf Theiss - Raiffeisen Bank S.A. (România)

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank S.A. (România), în calitate de Emitent, cu privire la emisiunea de Obligaţiuni Verzi Eligibile Nepreferenţiale de tip Senior în valoare de 1,2 miliarde RON, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei a unui emitent român la data de 4 iunie 2021, având un cupon anual fix de 3,793%.

La data de 4 iunie 2021, Raiffeisen Bank S.A. (România) a lansat cu succes o emisiune de obligațiuni verzi nepreferenţiale de tip senior pentru a finanţa proiecte verzi eligibile în vederea tranziţiei către o economie durabilă. Emisiunea de obligațiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi are o valoare de aproximativ 1,2 miliarde RON, o scadenţă de 7 ani şi un cupon fix de 3,793% pe an. Cu o cerere de aproximativ 1,35 miliarde RON, subscrierile au depăşit valoarea plasamentului de aproximativ 1,35 ori. Obligaţiunile urmează să fie eligibile MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), pe baza confirmării din partea Băncii Naţionale a României.

Plasamentul de obligaţiuni a fost coordonat de Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank S.A. (România) în calitate de manageri principali.

Raiffeisen Bank S.A. (Romania) a fost asistată, din perspectiva legii române, de o echipă  de experţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, formată din Andreea Tudorache, Claudia Chiper, Nevena Skocic, Nikolaus Dinhof, Sebastian Prakljacic şi Alex Haas.

În ceea ce priveşte aspectele de drept german, Raiffeisen Bank S.A. (România) a beneficiat de consultanţă din partea Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte, prin partenerii Stephan Pachinger şi Christoph Gleske şi asociaţii Christian Joellinger, Birgit Schulz şi Benedikt Graf.

miercuri, 07 iulie 2021, 542 afisari

Curs BNR joi, 08 iunie 2023

1 EUR4.9543 RON
1 USD 4.6181 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Martie Aprilie Mai
Euro 4,9263 4,9364 4,9481
USD 4,6031 4,5045 4,5546

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0000 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.6500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 10.30
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile