Home / CAEN rev. 2 / Secţiunea F - Construcţii

Secţiunea F - Construcţii

Ce se cuprinde in Secţiunea F - Construcţii ?

Această secţiune cuprinde activităţi de construcţii generale şi speciale pentru clădiri şi lucrări de geniu civil.

Secţiunea include lucrări noi, reparaţii, completări şi modificări, ridicarea de clădiri sau structuri din prefabricate pe şantier şi de asemenea construcţiile cu caracter temporar.

Construcţii generale reprezintă realizarea de clădiri de locuinţe, clădiri pentru birouri, magazine şi alte clădiri publice şi utilitare, clădiri pentru ferme etc., sau construcţii inginereşti (de geniu civil ), cum ar fi autostrăzi, străzi, poduri, tuneluri, căi ferate, aerodromuri, porturi, lucrări hidrotehnice, sisteme de irigaţie, sisteme de canalizare, dispozitive  industriale, conducte şi linii electrice, baze sportive etc. Aceste lucrări se pot desfăşura pe cont propriu, pe bază de onorarii sau contract.

Unele lucrări şi uneori  întreaga activitate  practică poate fi executată de către subcontractori. Unităţile care au întreaga responsabilitate pentru proiectele de construcţie sunt clasificate aici. Sunt incluse de asemenea activităţile de reparaţii a clădirilor şi a lucrărilor de geniu civil.

Această secţiune include construcţiile de clădiri (diviziunea 41), lucrările de geniu civil (diviziunea 42), precum şi activităţi speciale de construcţii, atunci când sunt efectuate ca o parte a procesului de construcţie(diviziunea 43). Închirierea echipamentelor de construcţie cu operator este clasificată în cadrul clasei de  activitate de construcţii efectuată cu acest echipament.

Această secţiune include de asemenea activitatea de dezvoltare a proiectelor de construcţie pentru clădiri sau lucrări de geniu civil, prin reunirea mijloacelor financiare, tehnice şi fizice în vederea  realizării proiectelor de construcţie destinate vânzării ulterioare.

Dacă aceste activităţi nu sunt executate pentru vânzarea ulterioară a proiectelor de construcţie, ci pentru operarea lor (de exemplu închirierea de spaţii în aceste clădiri, activităţi de producţie în aceste uzine), unitatea nu va fi clasificată aici, ci conform cu  activitatea sa principală (operaţională), adică în tranzacţii imobiliare, industria prelucrătoare etc.

Cuprins Secţiunea F - Construcţii

Curs BNR luni, 28 septembrie 2020

1 EUR4.8705 RON
1 USD 4.1828 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iunie Iulie August
Euro 4,8393 4,8380 4,8372
USD 4,2965 4,2239 4,0881

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.8130 RON
la Idea::Bank
1 USD = 4.0798 RON
la ING Bank Romania
valabil pentru cumparare, la 08.02
Curs valutar banci

Convertor valutar banci