Home / Stiri financiare / Fraudele cu carduri Revolut: Românii sunt victimele preferate

Fraudele cu carduri Revolut: Românii sunt victimele preferate

revolut hacker

În primul său raport anual privind tendințele în fraude și scamuri, Revolut a dezvăluit că în 2023, sistemele sale de securitate au prevenit pierderi de 475 milioane de lire sterline la nivel global. Cu toate acestea, fraudele autorizate, în care posesorii de carduri furnizează datele lor de bună voie, au avut consecințe dezastruoase, mai ales pentru utilizatorii din România.

Conform raportului, în România, pierderile medii cauzate de fraudele autorizate au fost de 16 ori mai mari decât cele provocate de fraudă neautorizată. Cu o medie de 619 lire sterline per caz pentru fraudurile autorizate, față de doar 34 lire sterline pentru cele neautorizate, românii se confruntă cu riscuri financiare semnificative.

Principalul mod în care utilizatorii Revolut au căzut pradă escrocilor a fost prin prezentarea de job-uri și investiții false. Raportul arată că scamurile de achiziții și cele de investiții sunt cele mai întâlnite, având pierderi medii semnificative per caz.

Expertii Revolut subliniază că fraudele autorizate sunt în creștere, iar tacticile escrocilor devin tot mai sofisticate. Deși sistemele de securitate ale companiei au reușit să prevină pierderi masive, este esențial ca utilizatorii să fie vigilenți și să evite să autorizeze tranzacții dubioase.

Într-o declarație, Woody Malouf, Head of Financial Crime la Revolut, a subliniat angajamentul companiei de a proteja clienții împotriva amenințărilor de fraudă, oferindu-le încrederea necesară pentru a naviga în lumea digitală.

Pentru a evita să devină victime ale fraudelor, Revolut recomandă utilizatorilor să fie atenți la semnele de alarmă, să cumpere doar de la comercianți de încredere și să utilizeze modalități sigure de plată, cum ar fi cardurile de unică folosință. De asemenea, verificarea autenticității site-urilor web și ignorarea avertismentelor din aplicație pot ajuta la prevenirea înșelăciunilor.

marti, 23 aprilie 2024, 320 afisari

Curs BNR marti, 28 mai 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.5755 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Februarie Martie Aprilie
Euro 4,9748 4,9709 4,9730
USD 4,6097 4,5735 4,6340

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.6400 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile