Home / Stiri financiare / Michelin mută producția de cauciucuri din Polonia în România

Michelin mută producția de cauciucuri din Polonia în România

michelin

Gigantul francez Michelin, lider mondial în producția de anvelope, a anunțat mutarea unei părți din producția sa din Polonia în România. Decizia vine în contextul costurilor mai mici întâlnite pe piața românească. Fabrica pentru camioane grele din Olsztyn, Polonia, care angajează aproximativ 430 de persoane, va fi închisă, iar producția va fi transferată în România.

Michelin este prezent în România încă din august 2001, având în prezent aproximativ 4.000 de angajați și trei uzine în țară: două la Zalău și una la Florești. Din 2005, România a devenit centrul regional pentru operațiunile comerciale ale grupului Michelin în mai multe țări din Europa de Est și Balcani.

Despre această mutare, Michelin a asigurat că cei 430 de angajați afectați în Polonia nu vor fi concediați, ci vor fi relocați către alte unități ale grupului, fie că acestea produc anvelope pentru autoturisme sau mașini agricole.

Această decizie a Michelinului vine într-un context în care alte companii, precum Backer OBR și Levi Strauss & Co, au anunțat concedieri în Polonia. Backer OBR, producător suedez de încălzitoare electrice, și Levi Strauss & Co, producător de îmbrăcăminte, au anunțat reduceri de personal în ultimele luni.

În plus, la finele anului trecut, Michelin a anunțat închiderea a trei unități de producție din Germania și transferarea în Polonia a centrului său de servicii pentru clienți, ca urmare a "lipsei competitivității operațiunilor germane pentru piețele europene și de export".

Aceste mutări și închideri de fabrici sunt parte a strategiei de ajustare a Michelinului la cerințele și condițiile pieței, afectând în total mii de angajați în diferite țări.

luni, 22 aprilie 2024, 251 afisari

Curs BNR marti, 28 mai 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.5755 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Februarie Martie Aprilie
Euro 4,9748 4,9709 4,9730
USD 4,6097 4,5735 4,6340

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.6400 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile