Home / Stiri financiare / Românii se aruncă pe cripto mai tare decât pe bursă

Românii se aruncă pe cripto mai tare decât pe bursă

cripto

Românii sunt din ce în ce mai implicați în tranzacții cu criptoactive, conform datelor furnizate de autorități și experți din domeniul financiar. Potrivit declarațiilor președintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, numărul românilor înregistrați pe platformele de criptoactive este de două-trei ori mai mare decât cei 178.000 de investitori înregistrați pe Bursa de Valori București.

Directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, Adrian Victor Vevera, a adăugat că există câteva milioane de conturi pe aceste platforme, reflectând un interes crescut din partea populației pentru acest tip de investiții. Conturile aparțin atât celor care au tranzacționat ocazional, cât și investitorilor care și-au dezvoltat afaceri în domeniul criptoactivelor.

Aceste cifre subliniază creșterea rapidă a popularității criptomonedelor în rândul românilor, dar și necesitatea unor reglementări mai clare și solide în această piață. Atât Petrescu, cât și Vevera, au evidențiat importanța implementării unor reguli și standarde pentru a asigura transparența și siguranța tranzacțiilor cu criptoactive.

În contextul acestor evoluții, evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2024 a oferit un cadru propice pentru discuții și dezbateri legate de impactul criptomonedelor și a tehnologiilor blockchain în economie și societate. Forumul de Protejare a Infrastructurii Critice și Conferința Internațională privind Diplomația Cibernetică, organizate în cadrul DISB, au abordat subiecte precum securitatea cibernetică, dezvoltarea tehnologiilor blockchain și strategii pentru combaterea dezinformării în mediul online.

joi, 18 aprilie 2024, 204 afisari

Curs BNR marti, 28 mai 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.5755 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Februarie Martie Aprilie
Euro 4,9748 4,9709 4,9730
USD 4,6097 4,5735 4,6340

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.6400 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile