Home / Stiri financiare / Specialiștii avertizează: Renunțarea la cash în favoarea banilor virtuali nu este o idee bună

Specialiștii avertizează: Renunțarea la cash în favoarea banilor virtuali nu este o idee bună

cash

În contextul unei lumi tot mai digitalizate, oamenii de știință și experții în domeniul finanțelor atrag atenția asupra consecințelor negative pe care le-ar putea avea o trecere completă la tranzacții cu bani virtuali, renunțând la utilizarea banilor cash.

Dezbaterile au fost amplificate în cadrul unui eveniment de amploare despre viitorul banilor în România, organizat de Centrul Economic Austriac în parteneriat cu Ayn Rand Centre România.

Potrivit specialiștilor prezenți, trecerea la monedele virtuale ar putea duce la o serie de probleme, printre care se numără o manipulare mai ușoară a banilor digitali și o monitorizare mai atentă a comportamentului de cumpărare al oamenilor. Mai mult decât atât, se discută și despre posibilitatea introducerii unui sistem de prețuri dinamice în comerț, în funcție de istoricul achizițiilor fiecărui individ.

Una dintre principalele preocupări este legată de confidențialitatea datelor personale și de autonomia individuală. Experții avertizează că o societate fără cash ar putea încălca drepturile omului și ar ridica probleme serioase în ceea ce privește protecția datelor.

De asemenea, în cadrul dezbaterii s-a subliniat că, deși progresul digitalizării este inevitabil, cash-ul nu va dispărea complet. Se prevede că metodele de plată digitală vor fi tot mai folosite, dar se consideră că viitorul banilor va fi la intersecția dintre banii tradiționali și cei virtuali. Rolul cash-ului este văzut ca fiind acela de a oferi mai multă libertate și de a menține un echilibru în sistemul financiar.

vineri, 19 aprilie 2024, 191 afisari

Curs BNR marti, 28 mai 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.5755 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Februarie Martie Aprilie
Euro 4,9748 4,9709 4,9730
USD 4,6097 4,5735 4,6340

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.6400 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile