Home / Stiri financiare / Guvernul a cerut tuturor companiilor de stat sa vireze la buget bani in avans sub forma de dividende neangajate in proiecte viitoare

Guvernul a cerut tuturor companiilor de stat sa vireze la buget bani in avans sub forma de dividende neangajate in proiecte viitoare

miercuri, 13 septembrie 2017

Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat sa vireze la buget în avans sumele sub forma de dividende neangajate în proiecte viitoare, a declarat marti premierul Mihai Tudose. Pâna astazi, doua companii, Romgaz si Conpet, au anuntat ca vor acorda dividende suplimentare catre statul român.

Intrebat, la finalul BPN al PSD, despre faptul ca Ministerul Energiei a solicitat Romgaz si Conpet sa vireze in avans catre bugetul de stat cateva sute de milioane de lei sub forma de dividende, premierul a explicat: 'Dividendele, in mod cert, se dau actionarilor. Deci, nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru ca acum ne trebuiau. Vrem sa incepem niste proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Brasov - Ploiesti (tronson de autostrada - n.r.). Se face pe bani nationali si trebuie sa demonstram ca avem banii, macar de inceput, ca Banca Mondiala sa fie partener'.

Tudose a aratat ca virarea la buget a acelor sume de catre companiile de stat mentionate nu reprezinta o problema.

'Nu, nu este. Daca dividendele acestea erau date catre stat peste sase luni sau acum, din punctul meu de vedere, este exact acelasi lucru. Cu toate companiile s-a vorbit si s-a tinut cont de necesarul pana la sfarsitul anului sau pe primele luni ale anului viitor. La toate companiile de stat s-a pus aceasta problema si s-a gasit aceasta solutie. Acolo unde banii oricum nu erau angajati, nu era nicio prognoza ca vor fi necesari, s-au luat acum', a afirmat prim-ministrul.

Detalii, pe Economica

25 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  luni, 20 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6469 RON
  1 USD = 3.9414 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design