Home / Stiri financiare / Negocieri avansate pentru preluarea celui mai mare jucator farma din Romania. Sensiblu ar deveni Dr. Max

Negocieri avansate pentru preluarea celui mai mare jucator farma din Romania. Sensiblu ar deveni Dr. Max

vineri, 13 octombrie 2017

Fondul cehesc de investitii Penta Investment s-ar afla în negocieri avansate pentru preluarea A&D Pharma, numarul unu pe piata distributiei de medicamente din România, cel care detine depozitul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu. Procesul de due diligence al companiei detinuta de cetateni libanezi, declansat acum o luna, s-ar apropia de sfârsit, conform unor surse din piata.

Dupa achizitia lantului de farmacii Arta Farm de catre Dr. Max, divizia farma a fondului de investitii cehesc (mai detine printre altele si pariurile sportive Fortbet) Penta Investment a inceput negocierile cu A&D Pharma, grupul care reuneste si distributia de medicamente si lantul de farmacii Sensiblu. Surse din piata, apropiate tranzactiei, spun ca intre cei doi investitori ar fi fost batuta palma, iar depozitul de medicamente ar fi inceput sa isi schimbe solicitarile si cerintele fata de propriii clienti.

Penta Investment, cu puternice investitii pe piata farma din Cehia si Polonia, a fost puternic lovit de o modificare legislativa din cele doua state care a diminuat drastic numarul farmaciilor care pot fi detinute de un singur proprietar. Termenul pe care il are la dispozitie fondul de investitii pentru a se incadra in noile cerinte legislative este de sase luni. A fost practic momentul in care Penta a "iesit" la cumparaturi prin Europa. In iunie 2017 a cumparat o retea de 31 de farmacii si un distribuitor de medicamente, si isi face intrarea pe o piata puternic concurentiala. Planurile cehilor nu se opresc aici. In aceeasi perioada au intrat si pe piata din Serbia si vor sa se extinda puternic in regiune.

Detalii, pe Economica

48 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  joi, 14 decembrie 2017

  1 EUR = 4.6332 RON
  1 USD = 3.9185 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design