Home / Stiri financiare / Patriciu lasa mostenire un munte de complicatii

Patriciu lasa mostenire un munte de complicatii

Patriciu lasa mostenire un munte de complicatii

Vizionar sau incompetent? Liberal autentic sau membru al clientelei politice? Capitalist agil sau infractor necondamnat? Detinator al unor bogatii fara numar sau aproape de faliment? Disparitia celebrului om de afaceri readuce in actualitate controversele legate de numele acestuia.

de numele acestuia.

“Statul trebuie sa vânda tot ce poate vinde: telecomunicatiile, caile ferate, retelele de electricitate. Urmeaza realizarea privatizarii pe cele doua cai: redarea proprietatii si marea privatizare. (...) Toate masurile trebuie luate pe fondul unei fiscalitati reduse la cel putin jumatate fata de prezent.” Ideile acestea, unele din ele înca privite ca revolutionare, erau prezentate de Dinu Patriciu în primul interviu acordat de omul de afaceri, revistei Capital în urma cu mai bine de 20 de ani (mai exact, în noiembrie 1993). La acea data, Patriciu era cunoscut pentru activitatea sa politica si mai putin pentru cea antreprenoriala (desi, principala firma a grupului sau, Alpha SA, fusese prima companie privata înregistrata în România, dupa caderea comunismului).

16 ani mai târziu, în 2009, la câteva luni de la izbucnirea crizei, Patriciu dadea un nou interviu pentru Capital. De aceasta data, din postura sa de ocupant al locului 3 în „Top 300 Cei mai bogati români“, cu o avere estimata la 2-2,1 miliarde de euro. Magnatul nu abandonase discursul liberal si chiar libertarian. „Statul e cel mai prost administrator, risipeste banii contribuabililor, nu e capabil decât sa fure bunastarea unora pentru ca apoi, haiduceste, sa se faca parte la redistribuirea acesteia“, spunea el. Doar ca, de data aceasta, vorbele lui sunau, cel putin pentru unii, a gol.


Detalii, pe Capital

luni, 25 august 2014, 249 afisari

Curs BNR vineri, 26 aprilie 2024

1 EUR4.9765 RON
1 USD 4.6373 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Ianuarie Februarie Martie
Euro 4,9748 4,9748 4,9709
USD 4,5640 4,6097 4,5735

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.7100 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile