Home / Stiri financiare / Ryanair reclama la Comisia Europeana tranzactia dintre Lufthansa si Air Berlin

Ryanair reclama la Comisia Europeana tranzactia dintre Lufthansa si Air Berlin

vineri, 13 octombrie 2017

Ryanair va deferi la Autoritatea pentru Concurenta a Uniunii Europene acordul în urma caruia rivala Lufthansa va cumpara parti importante din Air Berlin cu suma de 210 milioane de euro (249 milioane de dolari), transmit BBC si Reuters.

'Vom deferi problema Autoritatii pentru Concurenta a UE la momentul potrivit', a afirmat un purtator de cuvant al companiei aeriene irlandeze, fara alte precizari.

Andreas Mundt, seful oficiului federal al cartelurilor din Germania, a dat asigurari ca tranzactia va fi verificata atent de Comisia Europeana, iar autoritatile de la Berlin vor analiza cu atentie procesul.

Compania aeriana germana Lufthansa a semnat joi un acord vizand preluarea unor parti importante din rivala aflata in insolventa Air Berlin, a declarat directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr.

Acordul prevede ca Lufthansa va prelua 81 de avioane si 3.000 de angajati, din cele 144 de aparate si 8.500 de salariati ai Air Berlin, a precizat Carsten Spohr.

In luna august, Air Berlin si-a declarat insolventa, dupa ce principalul sau actionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a incetat sa ii mai acorde sprijin financiar. Acest anunt a obligat Guvernul german sa vina in sprijinul operatorului aerian cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin sa poata zbura in continuare. Luna trecuta, Air Berlin a informat ca a ales duo-ul Lufthansa - easyJet drept ofertanti preferati cu care va negocia vanzarea celor 140 de aparate ale sale si ca discutiile se vor derula pana la data de 12 octombrie, iar dupa incheierea unui acord compania germana va trebui sa-si inchida operatiunile.

Detalii, pe Economica

31 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  joi, 14 decembrie 2017

  1 EUR = 4.6332 RON
  1 USD = 3.9185 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design