Home / Stiri financiare / Senatul a aprobat proiectul de lege care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei

Senatul a aprobat proiectul de lege care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei

miercuri, 13 septembrie 2017

Senatul a aprobat, marti, cu 81 de voturi pentru, o abtinere si 16 voturi împotriva, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 61/2017 pentru aprobarea unor masuri privind mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de actiuni detinute de catre statul român la societatile producatoare de agent termic la unitatile administratiei publice locale în vederea înfiintarii si organizarii serviciului public de alimentare cu energie termica în sistem centralizat.

In timpul dezbaterilor, senatorul PMP Traian Basescu s-a opus adoptarii proiectului, afirmand ca este vorba de o ambitie a actualului primar general al Capitalei de a prelua ELCEN.

'Hai sa discutam despre ELCEN, ca despre asta e vorba, nu despre operatori de energie... Este ambatul (...) doamnei primar general... Ajunge la procurori transferul daca se face, sa stiti, dar pana una-alta este ambitia doamnei primar general de a prelua ELCEN-ul. (...) Doamna primar general, iar PSD este suficient de inconstient incat ii face hatarul, vrea sa preia sub controlul Primariei Capitalei acest gigant energetic. Nu-si da seama ca nu poate administra cu personalul Primariei un asemenea colos energetic. Ma indoiesc, in calitate de fost primar general care stie care e potentialul administrativ, dar personalul din Primaria Capitalei nu e in stare sa limpezeasca traficul din Capitala. Credeti ca vor putea sa gestioneze in tandem patru termocentrale? Propunerea mea, ca om care a fost si primar general si stie de unde provin pierderile, nicidecum din relatia ELCEN-RADET, ci din pierderile pe care le are RADET in sistemul de distributie, eu va sugerez sa dam un vot responsabil de respingere', a spus Basescu.


Detalii, pe Economica

28 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  luni, 20 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6469 RON
  1 USD = 3.9414 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design