Home / Stiri financiare / USR: Deszapezirea statiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

USR: Deszapezirea statiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

marti, 10 ianuarie 2017

Uniunea Salvati România (USR) sustine ca invocarea sesizarilor privind deszapezirea statiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice, mentionând totodata ca analizeaza caile legale prin care cei care au împiedicat un consilier municipal sa-si exercite mandatul sa fie trasi la raspundere.

'USR protesteaza impotriva modului in care Gabriela Firea si majoritatea PSD au impiedicat-o pe Ana Ciceala, consilier general, sa-si exercite mandatul potrivit legii, la dezbaterea ce a avut loc sambata, 7 ianuarie, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti privind demiterea conducerii RATB. Interpelarea prin care consiliera USR arata ca demiterea conducerii RATB este ilegala si ca va produce prejudicii bugetului Capitalei a fost oprita de catre presedintele de sedinta Culea Marian Orlando (PSD) care a facut semn agentilor de paza sa o evacueze pe Ana Ciceala din sala', se arata intr-un comunicat transmis, luni, de USR.

Reprezentantii Uniunii au anuntat ca vor cere informatii privind statutul agentilor de paza, considerand ca 'ar fi extrem de grav' daca acestia ar fi personal detasat de la Politia Locala Bucuresti.

'Gabriela Firea a instigat ea insasi agentii de paza impotriva Anei Ciceala strigand, in vacarmul creat de majoritatea PSD deranjata de afirmatiile consilierei USR, 'Luat-i microfonul!', in loc sa le ceara colegilor de partid sa-i permita sa-si incheie interpelarea. Asta in conditiile in care Primarul General este invitat in sedintele CGMB fara drept sa conduca sedinta. Mai mult, Gabriela Firea a inceput sa faca o declaratie politica impotriva USR si a Anei Ciceala, pe timpul alocat USR', se arata in comunicat.

Potrivit USR, Ana Ciceala a incercat sa atraga atentia ca, prin convocarea CGMB in termen de 24 de ore, fara o reala urgenta, Gabriela Firea a incalcat legea.


Detalii, pe Economica

37 afisari

Cele mai noi stiri financiare

(+) Citeste toate stirile
 • Curs BNR
  marti, 21 noiembrie 2017

  1 EUR = 4.6551 RON
  1 USD = 3.9650 RON
  more Toate valutele
 • Convertor BNR

  =
  more Convertor avansat
 • Cel mai bun curs

  more Curs banci
 • Banci/Bancomate

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Loading...

Evolutie EURO Curs mediu EURO Evolutie Dolar Curs mediu Dolar Paritate EURO Dolar
Design: Live Design